Tom Savini komt de gelederen van Redd Inc. versterken

Godfather of Gore Tom Savini doet mee met Redd Inc.

De makers van Redd Inc. zijn er in geslaagd Tom Savini bij de camera weg te sleuren en de ‘gepensioneerde’ special make-up en special effects man voor hun project in te huren. De afgelopen 10 jaar bracht Savini zijn tijd vooral door voor en achter de camera, bijvoorbeeld als acteur in Machete (2010) en Planet Terror (2007) en als een van de regisseurs van The Theatre Bizarre (2011). De special make-up en special effects liet hij over aan de studenten van zijn beroemde Tom Savini Special FX School.

Voor Redd Inc. keerde Savini, die monsters als Jason Voorhees een gezicht gaf, terug in de rol van ‘make-up artist’. Savini selecteerde special make-up en special effects ontwerpers Nick Nicolau en Paul Katte en hun bedrijf Makeup Effects Group (MEG), ook was hij nauw betrokken bij hun werkzaamheden voor Redd Inc.. Savini was zo onder de indruk van de jongens van MEG dat hij graag zijn oude beroep even hervatte. Aangezien iedereen enthousiast was over het script van Redd Inc. was dit een uitgelezen kans om eens samen te werken.

Redd Inc. is de eerste speelfilm die gebruik maakt van user generated content en online crowdsourcing. Tot Halloween 2010 kon men wereldwijd materiaal (zoals muziek, kunst en MPEG’s) aanleveren voor Redd Inc.. Daarna kon men door middel van stemmen aangeven welk materiaal men ook daadwerkelijk in de film wilde zien. Het verhaal draait om “the boss from hell” Redd, gespeeld door Nicholas Hope (Bad Boy Bubby). Zijn kantoor is de hel op aarde en zijn slachtoffers moeten schijnbaar onmogelijke opdrachten uitvoeren om een dodelijk ontslag te voorkomen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=l4quKGPkpSI&w=620&h=383]

Redd Inc. wordt geregisseerd door Daniel Krige en de release staat gepland voor eind 2011.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Tom Savini komt de gelederen van Redd Inc. versterken”

  1. Savini is simep weg een echte cult held die bij het grote publiek bekend is door verschijning (mijn favoriet het originele Dawn of the Dead) in aardig wat films. Dat hij special effects maakt(e) weten maar heel erg weinig mensen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie