Top 5 Horrorflops: welke film leidde het meeste verlies?

Deze keer geen persoonlijke of favoriete lijst maar een top 5 van dure flops op horrorgebied. Welke grote horrorfilms flopten en brachten veel minder geld op, dan de productie van de film kostte?

5. Doom (2005, Andrzej Bartkowiak)

Met een budget van 60 miljoen dollar, een grote schare fans en het beschikbare materiaal van de game lijk je bij voorbaat een winnaar in handen te hebben. Niets bleek minder waar met Doom. Niet de grootste financiële flop, maar de film wist het budget niet terug te verdienen en haalde slechts 55 miljoen dollar op.

Schade: -5 miljoen
IMDB score: 5.1/10
[bol titel=”Doom Bartkowiak”]

Doom - the movie - trailer

Op 4: The Wolfman remake was een grote flop >>>

8 gedachten over “Top 5 Horrorflops: welke film leidde het meeste verlies?”

 1. Doom en Virus in de bioscoop toentertijd gekeken (Virus zelfs als onderdeel van de Night of Terror heeeeel lang geleden) en uiteindelijk zelfs op dvd gekocht. Lekkere popcornmovies en helemaal niet zo slecht als vele andere die ook in de bioscoop verschenen. Ik was wel teleurgesteld in Doom. Ik was een groot fan van de games en de film stelde toch enigszins teleur. Anywho, ik krijg wel weer zin om hem te kijken nu we het er over hebben. 😛

  Beantwoorden
 2. Virus verwondert me, zo heel slecht vind ik die niet. Opvallend dat de rest zich de laatste jaren afspelen, crisis? Het zijn allemaal geen toppers, maar ik heb ergens wel ergere films gezien.

  Beantwoorden
 3. Van mij mag Outlander wel op één. Die heeft relatief het meeste verlies gemaakt.

  Doom en The Wolfman heb ik gezien. Doom is hooguit leuk voor fans die niet per se een goede film hoeven te zien. The Wolfman vond ik best gaaf. Wel opmerkelijk dat het budget niet eens is terug verdiend, maar anderzijds is het ook wel een erg groot budget als je ziet wat je ervoor krijgt. De acteurs zullen wel flink wat hebben gekost 😛

  Beantwoorden

Plaats een reactie