Top 5 New School Slashers

Deze keer mijn top 5 favoriete new school slashers, oftewel de beste slashers van de laatste 10 jaar. Jammer genoeg zijn 3 van de 5 titels in dit lijstje nog (steeds) niet verschenen in Nederland!

5. Laid To Rest (2009, Robert Hall)

Laid to Rest – Double Feature (Blu-ray)
Waar veel slashers tevergeefs een poging doen een nieuwe iconische moordenaar a la Jason Voorhees te creëren slaagt Laid to Rest daar daadwerkelijk in. Met een Glimmend chromen masker in de vorm van een schedel en een digitale camera op z'n schouder die alle moorden opneemt jaagt hij op zijn slachtoffers. Laid to rest kent veel brute momenten en uitstekende make up en special effects. Later kwam Chromeskull: Laid to Rest 2 uit.

Verkrijgbaar bij:

bol.com

4. Behind the mask: The Rise of Leslie Vernon (2006, Scott Glosserman)

Een slimme faux documentaire over de mens achter de moordenaar in slashers die op een geweldige manier speelt met alle clichés waar slashers zo vol mee zitten. Naar het einde toe verandert de film echter steeds meer in de film die hij in het begin op de hak neemt. Een must de liefhebber. Een prequel is aangekondigd voor 2012 (Before the mask of B4TM).

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€36,24)

3. Cold Prey 2: Resurrection (2008, Mats Stenberg)

Cold Prey 1 t/m 3 (DVD)
In Cold Prey werden we getrakteerd op een Noorse slasher in de sneeuw met een stel sympathieke en geloofwaardige tieners, iets wat je niet vaak tegenkomt in dit subgenre. Daarnaast was de film ook nog spannend, enig minpuntje was misschien dat het tempo iets laag lag. Het tweede deel heeft dit probleem niet, is spannender en heeft meer bloederige kills.

2. Haute Tension (2003, Alexandre Aja)

High Tension [import] (Blu-ray)
Dat uitzinnige gore en geweld ook heel goed samen kunnen met spanning bewijst de debuutfilm van Alex Aja (Hills have eyes-remake en Piranha 3D). Haute Tension is geen standaard slasher want dit keer geen psychopaat met een masker die het alleen op tieners heeft voorzien maar een sadistische moordenaar die niemand ontziet. Marie is getuige hoe haar vriendins familie wordt afgeslacht door deze moordenaar, in plaats van te vluchten gaat ze achter hem aan. Of is er meer aan de hand dan we in eerste instantie weten?

1. Hatchet (2006, Adam Green)

Hatchet [import] (Blu-ray)
De taglines omschrijven de film behoorlijk goed: It's not a remake. It's not a sequel. And it's not based on a Japanese one en Old school American Horror. Als een groep toeristen op een spooktocht door de moerassen van Louisiana trekken krijgen ze te maken met de plaatselijke legende, Victor Crowley. Hatchet is een pure slasher die niks nieuws doet binnen het genre maar zich wel dergelijk bewust is van alle clichés van het genre zonder een parodie te worden. Maar je kunt de film ook weer niet helemaal serieus nemen, helemaal niet wanneer we getuige zijn van de ultra bloederige, creatieve en gory kills! Inmiddels lijkt er al een derde deel aan te komen.

Dit is een persoonlijke lijst dus het is goed mogelijk dat je het niet eens bent met de volgorde of dat je een film mist. We zijn ook benieuwd naar jouw top 5, laat hem achter in de reactie hieronder!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

9 gedachten over “Top 5 New School Slashers”

    • Cold Prey zou ik alle 3 delen achter elkaar kijken, persoonlijk vond ik deel 1 toch de beste film. Zou echt eens in de bioscoop vertoond moeten worden, Cinema Egzotik of zo.

      Beantwoorden

Plaats een reactie