Top 5: Resident Evil’s dodelijke monsters

Nu Resident Evil Village in de schappen ligt, liggen er nieuwe monsters op de loer. Maar welke monsters uit de reeks zijn ons nog bijgebleven? Veel, veel te veel. Hoe maak je dan een top 5? Moeilijk. Laat daarom in de reacties jouw monsterlijke herinnering aan Resident Evil weten!

Hunters (Resident Evil, 1996)

Op het moment dat we aan het brainstormen waren over deze top 5, gooide Nick er direct uit: “Hunters moeten er zeker in. Welke moeilijkheidsgraad je ook speelt of hoe goed je bent, die one-hit kill decapitations zijn echt terrifying.”

Deze mens-dier hybrides ontstaan met behulp van het t-Virus waren zeker in de eerste game erg dodelijk, later in de reeks werden ze een beetje minder eng.

Lickers (Resident Evil 2, 1998)

Twee jaar, Resident Evil 2, later komen we regelmatig Lickers tegen. Deze mensachtigen zonder huid en ogen, maar met een extreem grote set hersenen waren ook nog eens heel erg snel. De beste optie was om ze te ontwijken. Dat ze blind zijn helpt, maar een goed gehoor maakt het je weer extra lastig.

Nemesis (Resident Evil 3,1999)

Dat een hele game naar dit monster is genoemd, zegt natuurlijk al wel wat. Omdat Hunters niet intelligent genoemd bleken om militaire commando’s uit te voeren, werd er bij Umbrella het Tyrant-project gestart en was de Nemesis een prototype voor een supersoldaat met een kanon als arm.

Bij elk gevecht blijkt het monster verder gemuteerd en dodelijker te zijn geworden. Echter, de brute kracht gaat ten koste van de inteligentie.

Ustanak (Resident Evil 6)

De game is niet een van de populairste in het rijtje en ook van horror is er niet altijd veel te merken, maar toch is Ustanak hier een aangename uitzondering op. Deze mensachtige is gecreëerd met een verbeterd c-Virus om te dienen als Bio Organic Weapon.

In de game kom je het meerdere keren tegen, in cutscenes en tijdens een paar gevechten. Het blijft vooral actiegericht, maar in zijn geheel is het toch zeker een waardig Resident Evil-monster!

Marguerite Baker (Resident Evil 7 Biohazard, 2017)

De laatste op de eigenlijk veel te korte lijst is natuurlijk één van de Baker familieleden. Of mag ik valsspelen en de hele familie als monster noemen? Jack is namelijk een erg goede kandidaat als personage en hoe gevaarlijk goed hij is met wapens. Toch vind ik dat de gevechten met Marguerite Baker net iets meer spanning uitstralen door de claustrofobische setting.

Wat zijn jouw favoriete Resident Evil-monsters? Of van welke kreeg jij de ergste nachtmerries?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie