Top 5 Spannende True Crime podcasts

Podcasten bestonden al een tijdje, maar eigenlijk sinds de corona-uitbraak zijn ze populairder geworden. Ze zijn er in vele verschillende onderwerpen. Ik ben toch wel het meest verzot op de true crime (waargebeurde misdaad). Je kan ze op alle momenten van de dag luisteren zoals: Onderweg, Onder de douche, Op de wc, Tijdens het sporten, Vlak voor het slapen gaan etc. Ik beluister alle podcasts via Spotify maar, het kan ook via andere mediums hoor. Hier mijn Top 5 spannende true crime podcasts (willekeurige volgorde).

Duister de podcast

Daphne en Kimberley nemen je mee in de wereld van true crime en paranormale zaken. Duister de podcast is de allereerste Nederlandse true crime podcast. Hun allereerste show is geboren op 26 Februari 2020. In iedere podcast verteld Daphne een waargebeurd verhaal en Kimberley een paranormale.

De meiden praten rustig en duidelijk, Ik zelf vind dat erg prettig. Heel soms openen zij ook hun webshop en kan je een duistere trui of shirt aanschaffen. Een aflevering van Duister duurt ongeveer 1 a 1,5 uur. Wil je graag meer weten over: The weepy-voiced killer, Doppelgängers, The Candy Man of de andere verhalen? Luister dan snel naar Duister.

Moordcast.

Elke Vrijdag duiken Dionne Slagter en haar broer Henrik( als sidekick) graag in de wereld van de waargebeurde misdaad. Dionne oftewel Onnedi is ook wel bekend van de YouTube Channel: Misdaad en Make-up waar zij zich super mooi opmaakt en ook nog eens een misdaad verhaal verteld. Dionne en haar broer doen per aflevering 1 verhaal en doen heel veel research vooraf, om alles zo goed en duidelijk te vertellen. Ik zelf vind het erg prettig dat er rustig wordt gesproken en duidelijk gearticuleerd.

De Moordcast heeft ook een profiel op Instagram waar hun ook foto’s van de zaak plaatsen, zodat je er een beter beeld bij heb. De afleveringen duren ongeveer een uur en sinds kort kan je ook vriend worden van de show. Dat betekend dat je een kleine bijdrage kan geven en aan het einde van de maand krijg je dan wat extra’s. In de Moordcast wordt gesproken over o.a: Andras Pandy, Mary Bell, The Toolbox Killers en het mysterie van de Isdal Woman.

Al sla je me dood.

De twee vriendinnen Sylvia en Annelies vertellen je in deze true crime podcast over: moorden, verdwijningen en andere mysteries. Met goede tips hoe je zelf niet vermoord kan worden en een vleugje satire, lijkt het net alsof deze meiden bij jou in de huiskamer zitten en deze spannende verhalen vertellen. De ene week doet Sylvia een verhaal en Annelies luistert en hoor je vaak in gruwel reageren en shockeren, Met veel respect voor de slachtoffers. Ook hun staan op Instagram en delen de verhalen met foto’s.

Via de site www.petjeaf.nl kan je detective worden van hun podcast en vind je bonus afleveringen en andere extra’s. De meiden doen een verhaal per aflevering wat 45 minuten duurt. Om de vrijdag kan je gezellig gruwelen. Het ene verhaal is een mysterie en het andere heel luguber, maar hun humor maakt het luchtig. Ben je ook nieuwsgierig naar de verhalen over: De Nederlandse seriemoordenaar Willem van Eijk, Steven Stayner, de tiktok sensatie: The Menedez Brothers of de Pia Moorden? Al sla je me dood heeft al 50 afleveringen voor je klaarstaan.

Moordzaken.

Twee keer in de maand bespreken Carrie en Eddie Nederlandse waargebeurde misdaad. Zoals: De Facebookmoord, De Paskamermoord, De Moordzussen en de Playstationmoorden. Carrie en Eddie zijn twee oude vrienden die, elkaar kennen uit de studententijd en hebben samen een grote liefde voor true crime. Als je naar hun podcast luistert, zal je merken dat hun met veel passie en respect de moordzaak met je doornemen.

Eddie doet van te voren het veldwerk en Carrie doet research over de zaak. Voordat de twee vrienden hun verhaal vertellen, wordt altijd eerst even verteld wat het nieuws van die dag was: Wat de sport deed, Het weer en wat er in de top 40 stond ( dat zijn ook wel erg leuke feitjes). Wat ik zo mooi vindt van Carrie en Eddie is, dat hun onafhankelijk research dus doen en het dan pas bespreken in de podcast. Ze willen de moord niet oplossen, maar willen wel de naad van de kous weten. Tijdens het vertellen heb je echt het idee dat je bij hun aan tafel zit en het kan mee bespreken.

Moord Moment.

Op 1 februari jl is Moord Moment de lucht in gegaan. Dit is de jongste podcast van dit rijtje en heeft tot nu toe zeven afleveringen. Net zoals alle andere podcasten gaat dit ook over Moord en mysterie maar, ook over de wat bekendere verhalen. Zoals: Anna Nicole Smith, Lolo Ferrari en The Black Dahlia Murder. Als je op de site moordmoment.blogspot.com kijkt zie je de foto’s en nog meer fragmenten over de podcast waar je naar hebt geluisterd. Super interessant dus!

Wat erg fijn is, is dat het korte verhalen zijn dus, als je onderweg bent naar je bestemming kan je lekker hier naar luisteren en je bent weer een leuk verhaal rijker.

Om ook niet te vergeten: Crimetok NL, MoordLUST, De Volksjury en Misdaad Meiden.
Ben jij ook zo verslaafd aan podcasten? Verslind jij ze ook en weet jij ook nog wel een leuke? Vertel het ons in de comments.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Top 5 Spannende True Crime podcasts”

Plaats een reactie