Touch of Evil – Vamps, Crooks & Killers

Sinds vorig jaar is het New York Times Magazine begonnen elk jaar een portretserie te maken van de best presterende acteurs uit dat jaar.
Vorig jaar was het thema ‘klassieke filmbeelden’, dit jaar worden de acteurs als de meest beruchte slechterikken uit de filmgeschiedenis geportretteerd onder de noemer ‘Touch of Evil’.

Aardig gevonden worden is belangrijk als je een filmsster bent, maar ik denk dat bijna iedereen het er wel over eens is dat de meest memorabele rollen vaak de rol zijn van een slechterik. De dertien acteurs uit de Touch of Evil hebben allemaal een mooie, nobele, tragische of zelfs heldhaftige rol mogen spelen in 2011. Alex Prager gaf deze acteurs de kans om zich van een andere kant te laten zien en zich even helemaal uit te leven.
Dit resulteerde in dertien betoverende portretten, die elk de ware essentie van het kwaad op de mooiste manier weet te vangen.

Vamps, Crooks & Killers op een rij:
Brad Pitt als “The Madman,” Rooney Mara als “The Sociopath,” Gary Oldman als “The Menacing Dummy,” Mia Wasikowska als “The Home Wrecker,” Ryan Gosling als “The Invisible Man,” George Clooney als “The Tyrant,” Viola Davis als “The Vengeful Caretaker,” Kirsten Dunst als “The Siren,” Michael Shannon als “The Tycoon,” Jessica Chastain als “The Fire Starter,” Jean Dujardin als “The Hothead,” Adepero Oduye als “The Outlaw,” and Glenn Close als “The Vamp.”


De portretten kun je bekijken op de website van het New York Times Magazine. Daar is overigens ook behind the scenes materiaal te vinden.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie