Lloyd Kaufman’s Toxic Avenger krijgt een Legendary remake

the toxic avenger troma
Filmstudio Legendary heeft nu de rechten gekocht om een big budget remake te maken van de cultfilm Toxic Avenger uit 1985.

Lloyd Kaufman en Michael Herz, de Toxic Avenger-regisseurs en eigenaren van Troma, zullen de film produceren. Ze worden vanuit Legendary aangevuld door producenten Alex Garcia en Jay Ashenfelter.

Het is niet de eerste keer dat er plannen zijn voor een remake van deze superheldenhorrorfilm. Begin jaren ’90 wilde New Line Cinema al iets met de titel en in 2010 meldde Akiva Goldsman te werken aan een remake.

Als je aan The Toxic Avenger denkt, denk je aan Troma Entertainment van Lloyd Kaufman. De film was de eerste horrorfilm van de studio en ook meteen de eerste hit, hoewel voornamelijk het voornamelijk een cultstatus kreeg via midnight movie screenings. Ken je Troma nog niet? Kijk dan even deze video van de cult-filmstudio:
https://www.youtube.com/watch?v=N3l2f5JdEVQ

The Toxic Avenger is één van de meest herkenbare superhelden uit de filmgeschiedenis. Weliswaar afzichtelijk maar dat krijg je dan ook als je in een vat chemisch afval terecht komt. En wat doen superhelden zoal? Oude vrouwtjes helpen, katten redden, maar bovenal de corruptie bestrijden en op een gruwelijke en bloederige manier wraak nemen op bendeleden en macho’s die Tromaville in hun greep houden.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie