Trailer: Agatha Christie’s ‘Murder on the Orient Express’

Murder on the Orient Express | Officiële trailer 1 NL ondertiteld | 9 november in de bioscoop

De poster belooft al veel goeds, maar nu is eindelijk de eerste trailer vrijgegeven voor de nieuwe film Murder on the Orient Express, dat vanaf november in de bioscoop zal draaien. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Agatha Christie, dat zij in 1934 schreef en zal geregisseerd worden door Kenneth Branagh. Fascinerend genoeg zal hij zelf in de film de rol van Hercule Poirot op zich nemen.

‘Er wordt in de trein een gruwelijke moord gepleegd en volgens Hercule Poirot, die zichzelf presenteert als één van de beste detectives, is iedereen verdacht. De trein komt vast te staan en het is aan Poirot om de zaak op te lossen. Hij zet de verdachten bij elkaar in een coupé en komt erachter dat elk van de passagiers wel een motief lijkt te hebben voor de moord. Maar de grote vraag is natuurlijk: wie heeft het daadwerkelijk gedaan?’

In de trailer worden alle hoofdpersonen van de film aan ons gepresenteerd. Dit is op zijn zachts gezegd een indrukwekkende cast. Eerder noemde we al Kenneth Branagh, die de Belgische detective Hercule Poirot speelt. Verder zijn er rollen voor Johnny Depp (Ratchett) Michelle Pfeiffer (Mrs. Hubbard), Daisy Ridley (Mary Debenham), Judi Dench (Princess Dragomiroff), Lucy Boynton (Countess Andrenyi), Tom Bateman (Bouc), Derek Jacobi (Masterman), Michael Peña (Marquez) en Leslie Odom Jr. (Doctor Arbuthnot) als passagiers op de trein van Istanbul naar Parijs.
Penelope Cruz werd recent geïnterviewd over haar rol in Murder on Orient Express. Zij speelt Pilar Estravados, een mysterieuze missionaris. Cruz noemt dat ze haar best heeft gedaan om van Estravados geen ‘glamour queen’ te maken. ‘Ze kleed zich op deze wijze omdat ze erg religieus is en er absoluut niet op uit is om iemand te verleiden. Ze draagt veel schuldgevoel met zich mee en is ervan overtuigd dat religie haar kan redden. Het is haar enige gezelschap.’

Het is nog even wachten tot november, maar onze nieuwsgierigheid is gewekt. Wat denken jullie?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

6 gedachten over “Trailer: Agatha Christie’s ‘Murder on the Orient Express’”

 1. Hoi Tonnie, dat weet ik. Ik ken het boek en heb ook eerdere verfilmingen wel gezien. Maar omdat deze site vooral over het horrorgenre gaat vroeg ik me af of dit misschien een “speciale versie” was met een meer lugubere moord.
  Ik ben vrijdag trouwens naar deze versie geweest en ik moet zeggen dat het absoluut geen horror- of griezelfilm is, maar wel een zeer onderhoudende film. Met die acteer kanonnen was natuurlijk wel een bepaalde verwachting gewekt, maar wat mij betreft heeft deze film hem waar gemaakt. Ik heb mij vermaakt.

  Beantwoorden
 2. Hai Rob
  Inderdaad het hoort niet bij de horror site
  Misschien hebben ze mėėr naar de foto’s gekeken, dat zag er wel griezelig uit hahah
  Ik ben zaterdag geweest het was een volle zaal bij Pathé.
  Ook een groep jonge kinderen van 14 , 15.

  Het was zeker een goede cast, ik heb de eerste film ook gezien en die is was ook super.
  Ze mogen van mij meer van Agatha Christie verfilmen .
  Groetjes Tonnie

  Beantwoorden

Plaats een reactie