Trailer: Alan Wake’s American Nightmare

De game Alan Wake heeft het niet erg goed gedaan qua verkoop, wellicht werd hij ondergesneeuwd door andere grotere releases. Toch zijn alle spelers en ook ontwikkelaar Remedy Entertainment erg tevreden met de Xbox-only game, de ontwikkelaar komt daarom volgend jaar met een standalone XBOX Live Arcade titel: Alan Wake’s American Nightmare.

Waar de originele Alan Wake een combinatie was tussen Stephen King en Lost, wordt American Nightmare een mix van Tarantino’s From Dusk Till Dawn en Pulp Fiction, aldus ontwikkelaar Remedy Entertainment. Het spel speelt zich niet af in Bright Falls, maar trekt naar een stad in Arizona, een klassieke Route 66-locatie. Ook hier raakt Alan Wake in conflict met zijn eigen schrijfwerk, ditmaal een tv-serie, en balanceert hij op het randje van realiteit en fictie.

Alan Wake’s American Nightmare zal begin 2012 te koop zijn in de XBLA-shop.

[vimeo 33488041 w=620 h=349]

Ook voor PC-gamers is er nog goed nieuws, Alan Wake komt toch uit voor de PC inclusief de downloadable content The Signal en The Writer. Een precieze datum wil Remedy Entertainment nog niet geven, maar men richt op het voorjaar van 2012.
Alan Wake is een getalenteerd schrijver, als zijn vrouw tijdens een vakantie verdwijnt duiken er pagina’s op uit een van zijn thrillerboeken, pagina’s waarvan hij niet meer kan herinneren dat hij ze heeft geschreven. De zoektocht naar zijn vrouw en de pagina’s drijven Alan Wake tot waanzin.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x