Trailer Alien: Romulus

Daar is ie dan! De trailer van Alien: Romulus. De nieuwe film neemt ons mee terug naar de roots van de Alien-reeks. En hoe. Lees -en kijk- gauw verder. Oh, wat hebben we er bij De Nachtvlinders zin in!

Alien: Romulus

Alien: Romulus is de aankomende film van Fede Álvarez (Evil Dead, Don’t Breathe) en belooft een ontzettend spannende rit te worden. Hij zegt tegen Variety dat de zevende Alien-film tussen deel een en twee zit qua tijdlijn, en dat er aan niets ontbreekt. Álvarez heeft lange gesprekken gehad met zowel bedenker Ridley Scott als James Cameron en heeft het script hun ook laten zien of hij wel de juiste toon te pakken had. Overal bij betrokken zijn en niet bang zijn voor wat handwerk, was hun advies. En dat kan ik alleen maar toejuichen: praktische effecten zijn nog steeds zoveel beter dan computer gegenereerd. We kunnen een mix van het enge van Alien en de actie van het vervolg Aliens verwachten.

Verhaal Alien: Romulus

In dit deel volgen we een groep ruimtekolonisten die een verlaten ruimteschip tegenkomen. Op zoek naar bruikbare spullen stuitten ze op meer dan ze hadden gehoopt. Ze moeten vechten voor hun leven tegen de meest dodelijke soort die het universum in petto heeft.

In de film spelen Cailee Spaeny, David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced, Spike Fearn en Aileen Wu. Álvarez zit op de regisseursstoel en heeft samen met Rodo Sayagues het script geschreven (in goed overleg met Scott en Cameron). Alien: Romulus is vanaf 16 augustus in de Nederlandse bioscopen te zien.

Alien: Romulus | Teaser Trailer

Hoe zat het ook alweer? Het is alweer 44 jaar geleden dat de eerste Alien-film verscheen. Om je op te frissen, kun je hier de eerste film nog eens in 60 seconden terugkijken (met een fantastische cameo van een nietmachine). En als je nog een minuutje hebt, dan kijk je hier het vervolg Aliens. Dan ben je er helemaal klaar voor.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Trailer Alien: Romulus”

 1. Dit lijkt wel weer een ouderwetse Alien film te worden. De trailer beloofd veel. Ik hoop dat de film dat kan waar maken.
  Heb alleen wel een klein issue met de nieuwe alien die hierboven aan het artikel staat. Die lijkt meer op Venom dan op de prachtige creatie van Giger. Ben benieuwd hoe dat er in de film uit gaat zien.

  Tof dat er veel met praktische effecten wordt gedaan. Zowel Alien als Aliens zaten daar vol mee en, mits goed gedaan, ziet dat er toch altijd heel goed uit. Ik ben daar fan van. Stan Winston, Tom Savini, Rob Bottin, Rick Baker, noem ze maar op. Het zijn mijn helden en hun werk staat nog steeds als een huis.

  Beantwoorden
  • Vrees allren een beetje dat het verhaal dat gestart was in Prometheus en Covenant losgelaten of zelfs verlaten wordt.
   dat zou zonde zijn.

   Beantwoorden
   • Ik denk dat het voortzetten van die verhaallijn meer van Ridley Scott moet komen. En misschien komt dat nog. Feit is wel dat de Prometheus redelijk goed presteerde aan de boxoffice, maar het vervolg Covenant niet echt een kaskraker was. Dus het is de vraag of dat ooit gaat gebeuren.

    Fede Álvarez zie ik eigenlijk niet als de voor de hand liggende erfgenaam van het Alien universum. Ik denk dat dit meer een reboot wordt van het oorspronkelijke verhaal. En hem kennende zal het meer een survival horror worden zoals de eerste films waren met daarbij de nodige heftige en bloederige scenes. Waarschijnlijk verwacht men betere financiële prestaties van zo’n film.

    Beantwoorden
    • dat denk ik ook…survival-horror. Niks mis mee. Maar ik vond de ingezette “engineers” verhaallijn geweldig. Snap dat er financieel gescoord moet worden. Logisch. Echter soms ook
     jammer…

     Beantwoorden

Plaats een reactie