Antlers, een nieuwe horror van Guillermo del Toro

In 2020 komen er weer heel wat nieuwe horrorfilms uit. Zo ook de horrorfilm Antlers, geproduceerd door de gouden handen van Guillermo del Toro, J. Miles Dale en David S. Goyer. De regie is in handen van Scott Cooper.

Antlers  gaat over Thomas (Lucas Weaver), een teruggetrokken jongen van een jaar of 8. Hij vangt in het bos dieren om mee naar huis te nemen en vervolgens te voeren aan iets wat in zijn huis schuilhoudt. Als Thomas weer een maaltijd klaarmaakt, hoort hij het breken van glas, hij rent er naar toe en hij ziet bloed op de grond bij een gebroken raam. Dit suggereert dat het wezen ontsnapt is. De juf van Thomas, Julia Meadows (Keri Russell) valt op dat Thomas zich vreemd gedraagt. De broer van Julia is Sheriff Paul (Jesse Plemons) en  heeft het druk met een vreemd sterfgeval waarbij een deel van een gewei word aangetroffen.
Julia vind het gedrag van Thomas zo vreemd dat het  haar nieuwsgierigheid wekt en ze gaat op onderzoek uit. Ook de Sheriff onderzoekt het sterfgeval en zo leidt het onderzoek  van Julia en de Sheriff, beide naar Thomas toe. De trailer laat zien dat het wezen soort van transformeert naar iets wat een gewei heeft. Is dit de vader van Thomas?

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De film lijkt een mengelmoes te worden van Mimic, Ginger Snaps en een vleugje The Ritual. De trailer maakt me zeker nieuwsgierig naar deze film.
Vanaf 16 april 2020 draait Antlers in de Nederlandse bioscoop.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Antlers, een nieuwe horror van Guillermo del Toro”

 1. Ik kan me n.a.v. de trailer nog niet echt een beeld vormen. Meer een teaser dan een trailer. Maar er zitten goede beelden in. En Del Toro… Dus ja, deze ga ik checken als hij tenminste hier in de bios komt.

  Beantwoorden
 2. Ik zag in het voorprogramma van ‘Till Death’ vanavond weer een trailer voor ‘Antlers’.
  Het lijkt erop dat hij alsnog in de bioscoop komt. Dat zou mooi zijn. De trailer zag er goed uit. Ik zou hem graag nog in de bioscoop zien.

  Beantwoorden
  • Hij draait sinds gisteren en hij is niet verkeerd! Het is geen Mimic, geen Ginger Snaps en met The Ritual heeft het alleen gemeen dat het monster waar het uiteindelijk om gaat een soort gewei (Antlers) heeft.

   Het is een beetje een slow burn met wel een sterk begin. Daarna wordt langzaam opgebouwd naar de uiteindelijke onthulling van wat het nu is. Fijn onheilspellend einde ook. Ik ben niet zo van de jumpscares en deze worden ook niet heel veel gebruikt, maar er zat er één in die ik echt niet zag aankomen.
   Jessie Plemons is zoals gebruikelijk weer goed, nu als nieuwe sheriff die eigenlijk niet is opgewassen tegen wat het dorp allemaal overkomt. Keri Russell is niet verkeerd als schooljuffrouw die zelf een rugzakje heeft en de jongen waar het allemaal om lijkt te draaien wordt gespeeld door Lucas Weaver. Maar die heeft de hele film ongeveer dezelfde uitdrukking en vond ik persoonlijk niet heel sterk.

   Al met al geen verkeerde film, ik geef hem drie uit vijf.

   Beantwoorden

Plaats een reactie