Duik behind the scenes bij Beetlejuice met Documentary for the Recently Deceased

Elk jaar komt wel een keer het gerucht voorbij dat er een vervolg komt op Tim Burton’s Beetlejuice. Helaas, zien we er nog weinig beweging in. Maar toch leuk nieuws! Er komt een documentaire over de totstandkoming van de film: Documentary For The Recently Deceased – The Making Of Beetlejuice. Deze lange trailer geeft een eerste indruk:

Documentary For The Recently Deceased : The Making Of BEETLEJUICE - TRAILER

In 2018 startten  Fred China en Adam F. Goldberg een crowdfunding voor de ontwikkeling van de documentaire. China was al sinds 2010 bezig met het verzamelen van materiaal zoals interviews, props en behind the scenes-materiaal. Inmiddels wordt met het geld van de crowdfunding de laatste hand aan de documentaire gelegd, al is nog niet helemaal duidelijk wanneer we hem kunnen gaan zien. De docu bevat onder andere:

 • Interviews with cast and crew,
 • Behind the scenes photos and videos,
 • Rare production archives such as concept arts, blueprints…,
 • Tour of East Corinth, Vermont,
 • Interviews with people of East Corinth who were there for the filming,
 • Meet fans that create great stuff about the movie,
 • Meet Props Collectors,
 • Meet Tom Spina, who worked on restoring the props, 30 years later

Over Beetlejuice

Beetlejuice verscheen in 1988, Tim Burton regisseerde de film naar het script van Michael McDowell, Larry Wilson en Warren Skaaren. Michael Keaton, Geena Davis en Alec Baldwin vertolkten de hoofdrollen. Bij de Oscars van ’89 werd de film beloond met een Academy Award voor beste make-up.

Wat moet een stel yuppiespoken doen wanneer hun ‘aparte’ optrekje in New England onder de voet gelopen wordt door trendy New Yorkers? Ze huren een freelance ‘bio-exorcist’ in om de indringers af te schrikken! En iedereen krijgt veel meer dan hij, zij of het hadden durven hopen!
Hieronder de originele trailer:

Beetlejuice - Original Theatrical Trailer

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Duik behind the scenes bij Beetlejuice met Documentary for the Recently Deceased”

 1. Zonder meer een leuke film.
  En wat is Michael Keaton toch van alle markten thuis! Laatst nog “The Founder” gezien, waarin hij een totaal andere rol speelt. En ook was hij één van de betere Batman vertolkers. En in “Pacific Heights” zet hij ook een memorabel karakter neer. Beetlejuice is zeker mede dankzij Keaton zo’n gave film geworden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie