Trailer voor Belgische ‘Hotel Poseidon’ is een absurdistische bad trip

Met een poster en evenzo bijzondere trailer denk ik dat genoeg lezers interesse zullen hebben in deze film van onze zuiderburen. Hotel Poseidon van regisseur Stef Lernous (vooral bekend van het toneel) heeft volgens mij alleen gedraaid op het BIFFF en wacht nog op een normale release. Lees de beschrijving, kijk de trailer en laat ons weten of deze film op je kijklijst belandt.

Met de grootste onwil ter wereld doet Dave alsof hij de manager is van Hotel Poseidon, waar schimmel de muren overwoekert en een omschrijving als “vergane glorie’ totaal tekortschiet om het etablissement te beschrijven. Als een zombie dwaalt hij door de gangen van zijn hotel, waar hij een passieve toeschouwer is bij alles wat er rondom hem gebeurt: of het nu gaat om klanten zonder geld, zijn moeder die hem met haar scherpe tong castreert of een zieke tante die in de inkomhal logeert en wiens pensioen de rekeningen betaalt.

Dave zal geleidelijk zijn evenwicht verliezen en verwikkeld raken in een totale nachtmerrie. Zijn hotel transformeert tot een existentieel vagevuur, met innerlijke demonen die zich lazarus zuipen, wellustige schepsels die zijn eenzame ziel tot ondeugden stuwen en een diepe duik in de spreekwoordelijke metafysische zwijnerij.

Het unieke universum van theatergezelschap Abattoir Fermé wordt door regisseur Stef Lernous naar het grote scherm gebracht. Verwacht je aan een reeks nachtmerrieachtige schilderijen, Hieronimus Bosch waardig, met een visueel krankzinnig hoofdgerecht dat van deze Lynchiaanse, duister komische trip een feest maakt voor liefhebbers van bijzondere cinema.

De cast bestaat uit Tom Vermeir, Anneke Sluiters, Tania Van der Sanden, Dominique Van Malder, Steve Geerts, Tine Van den Wyngaert, Kirsten Pieters, Chiel van Berkel, Ruth Becquart en Gene Bervoets.

Wanneer Hotel Poseidon een in de bioscopen of elder zal verschijnen is mij nog niet duidelijk.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Trailer voor Belgische ‘Hotel Poseidon’ is een absurdistische bad trip”

Plaats een reactie