Trailer Berberian Sound Studio

Berberian Sound StudioEen Britse geluidstechnicus en ‘foley artist’ moet naar Italië afreizen om in een studio de lowbudgethorrorfilm Il vortice equestre af te mixen en van elektronische muziek te voorzien. We schrijven midden jaren zeventig, de hoogtijdagen van de ‘giallo’, de typisch Italiaanse pulpvariant op de ‘whodunit’-thriller, waarin mysterieuze moordenaars, scherpe messen en een omineuze soundtrack een gelukkig verbond aangaan. Kijkend naar de opnamen van schreeuwende actrices staat geluidstechnicus Gilderoy in te hakken op tomaten, kroppen sla en meloenen om de door de regisseur gewenste ‘gorey’ geluidseffecten te verkrijgen; gaandeweg belandt Gilderoy in zijn eigen hel, waarin fantasie en werkelijkheid niet meer zijn te onderscheiden…

Voor deze claustrofobische film – waarin suggestie door geluid alles is, de verbeelding van de kijker wordt aan het werk gezet – verzorgden de industriële gothic band Nurse With Wound en Broadcast de muziek. Berberian Sound Studio sleepte maar liefst vier British Independent Film Awards in de wacht. Berberian Sound Studio is de tweede film van de Britse regisseur Peter Strickland, de film wordt wordt waarschijnlijk vanaf eind april vertoond in het Eye filminstituut in Amsterdam.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
S.
S.
10 jaren geleden

Zeker dat ik deze ga checken!

Panda
Panda
10 jaren geleden

Ik wacht al zo lang op deze film! Ben nu echt zo blij!

2
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x