Trailer Black Swan, een horrorfilm over ballet?

‘Waarom staat Black Swan er tussen?’ vroeg Sjors zich terecht af op de lijst van horrorfilms 2011. Het lijkt immers een balletfilm rond het klassieke Zwanenmeer, zelf heb ik ook het nieuws rond deze film eigenlijk niet gevolgt, totdat ik de quote ‘Black Swan a Gruesome, Masterful Horror Movie—About Ballet!’ zag.

Het synopses geeft een aardige omschrijving, maar voornamelijk de trailer maakt mij erg nieuwsgierig naar Black Swan.

Black SwanBlack Swan volgt het verhaal van Nina (Natalie Portman), een ballerina in een balletgezelschap in New York City. Haar leven, net zoals dat van iedereen in dit beroep, staat volledig in het teken van de dans. Ze woont samen met haar moeder Erica (Barbara Hershey), die ooit ballerina was. Ze steunt de professionele ambities van haar dochter op zeer fanatieke wijze. Wanneer de artistiek directeur Thomas Leroy (Vincent Cassel) besluit de prima ballerina Beth Macintyre (Winona Ryder) te vervangen voor de eerste productie van hun nieuwe seizoen, ‘Het zwanenmeer’, is Nina zijn eerste keuze.

Maar Nina heeft een rivale: een nieuwe danseres, Lily (Mila Kunis), die ook indruk maakt op Leroy. ‘Het Zwanenmeer’ heeft een danseres nodig die zowel de witte zwaan met onschuld en elegantie kan spelen als de zwarte zwaan, die staat voor bedrog en sensualiteit. De rol van witte zwaan is Nina op het lijf geschreven, maar Lily is de belichaming van de zwarte zwaan.

Terwijl de twee jonge danseressen hun rivaliteit laten uitgroeien tot een vreemde vriendschap, begint Nina haar duistere kant steeds meer te omarmen en tot de zwarte zwaan te transformeren, met een obsessie die haar ondergang zou kunnen betekenen. BLACK SWAN is geregisseerd door Darren Aronofsky (The Wrestler, Requiem for a Dream). Het publiek wordt meegenomen op een spannende en soms angstaanjagende reis door de psyche van een jonge ballerina, wanneer haar hoofdrol als de zwanenkoningin een ware obsessie wordt.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5jaI1XOB-bs?rel=0&w=618&h=377]

Black Swan draait vanaf 3 februari in de bioscoop.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

12 gedachten over “Trailer Black Swan, een horrorfilm over ballet?”

 1. Horror of niet, intrigeren doet het (de trailer, de story) zeker! Vincent Cassel zie ik sowieso graag in zijn beste doen. De Nachtvlinders doen er zeker goed aan ruimer te gaan dan pure horror (what’s in a name tegenwoordig, inderdaad). Explore the world, volg de nevengenres is mijn raad ; ) je kan er alleen maar fans mee winnen. Maar blijf natuurlijk wel trouw aan de bron… 🙂

 2. Trailer ziet er prima uit. Ben best wel benieuwd naar de film. Lijkt toch een fijne dosis suspense te hebben. Maar dat kunnen ze natuurlijk ook goed in elkaar hebben geknipt 😀

 3. De trailer belooft idd een spannende film en met de regisseur van Requiem For a Dream, kan het dat ook echt zijn. Daarnaast ook nog een prima cast, dus ik denk dat ik de film toch maar een kans geef dan 😛 Hopelijk is het meer dan de balletthriller die ik verwachtte dat de film zou zijn. Dat laatste stukje van de trailer ziet er gaaf uit.

 4. Ik vind dit een prachtige ontdekking, juist om de vraagstelling ‘is dit ook horror?’.
  Over twee weken weten we het zeker, maar ik twijfel eigenlijk niet 😉

 5. Black Swan heeft ook een paar hele mooie filmposters, zoals hier op nummer 1 staat (in de top 10 van At The Movies)
  Trailer ziet er ook best freaky uit. Het laatste stukje lijkt me behoorlijk horror.

  • Wow, wel een contrast tegenover deze poster… ze ogen inderdaad zeer mooi, kunstig, maar denk dat die hierboven beter bij de film past… mijn mening weliswaar.

 6. Vond het geen echte horror, terwijl er wel enkele “nare” momenten in zitten. Geen geweldige film, maar zeker een opvvallende. Leuk om Vincent Cassel eens te zien in een totaal andere rol dan we van hem gewend zijn.

 7. De film krijgt bij deze alvast de nodige aandacht met het winnen van de Golden Globe voor beste actrice in een drama-rol… Nuja, drama of horror of thriller of balletfilm, ik ga em toch bekijken hoor.

Reacties zijn gesloten.