Trailer voor Nederlandse sf/thriller Boy 7

boy 7Dit jaar brengt A-Film een Nederlandse sciencefiction/thriller uit van regisseur Lourens Blok: Boy 7.

Aan de hand van Sam’s notitieboek komen ze langzaam achter de waarheid. Samen zaten ze opgesloten in een heropvoedingsinstituut waar jongeren met een speciale gave in het geheim worden getraind tot soldaten voor de Nationale Veiligheid. Ontsnappen is onmogelijk. Wanneer er steeds meer studenten op mysterieuze wijze verdwijnen, gaat Sam met zijn kamergenoot Louis (Yannick Jozefzoon) op onderzoek uit. Ze ontdekken dat de studenten die tot ‘master’ worden gepromoveerd in werkelijkheid gechipt worden en zo geheel onder controle komen van de gewelddadige coach Zero (Tygo Gernandt). Sam is toch ontsnapt en wordt nu achterna gezeten door Blondie én de rest van het land. Hij is namelijk de hoofdverdachte van de moord op de premier! Hoe heeft hij kunnen ontsnappen? Wat is er gebeurd in het instituut? Zal het Sam lukken om uit handen te blijven van Blondie, zijn onschuld te bewijzen en het duivelse instituut te vernietigen? Hij zet alles op het spel in deze bloedstollende sci-fi actie-thiller, waar niets is wat het lijkt…

De poster, trailer en omschrijving zien er goed uit. Al vraag ik me daadwerkelijk af in hoeverre de film daadwerkelijk een thriller wordt, zeker gezien het gebaseerd is op het gelijknamige kinderboek van Mijam Mous. Moeten we denken in de young-adult hoek? We weten het op 19 februari, vanaf dan draait Boy 7 in de bioscoop.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Trailer voor Nederlandse sf/thriller Boy 7”

  1. Cool dat een dergelijke film in Nederland gemaakt is. Ik ben benieuwd of het wat is. Ze lijken zich qua stijl en met bijvoorbeeld de namen van de personages al heel erg op de Amerikaanse markt te richten. Dat zorgt bij mij voor een nare nasmaak, omdat ik denk dat een Nederlandstalige film in een Amerikaans jasje niet werkt. Het verliest een stuk authenticiteit als Nederlanders namen als Zero en Blondie dragen. En ik hoop héél erg dat die agenten in de metro geen Nederlandse (of Vlaamse) agenten moeten voorstellen. Uiteraard snap ik dat een buitenlands succes goed is voor onder andere de omzet, maar ik heb er op basis van de trailer mijn twijfels bij. Doe mij maar zoiets als dit: https://www.youtube.com/watch?v=IU_reTt7Hj4

    Beantwoorden
  2. Net gezien in de bios en ben gelukkig tot de conclusie gekomen dat de film de plank niet zo hard misslaat als ik had verwacht op basis van de trailer en omschrijving. Ik heb de namen Zero en Blondie ook niet gehoord, dus tenzij ik iets heb gemist, komen die namen in de film niet voorbij (scheelt meteen twee ergernissen :P).

    Boeiend vind ik de film overigens niet. Totaal geen origineel verhaal en alle momenten die zouden moeten verrassen zie je (mijlenver) aankomen. De acteerprestaties zijn prima, maar het verhaal is zo vlak en ongeïnspireerd dat de doorgewinterde filmkijker deze film beter links kan laten liggen. Als ik deze film in de stijl van Bloody Mary een proefnotitie zou moeten geven: taai en ongezouten.

    Beantwoorden

Plaats een reactie