Vette AMC-trailer met Creepshow, NOS4A2 en alle The Walking Dead-series

Deze week heeft AMC hun jaarpromo online gezet met de titel ‘Get Ready for 2020’. In deze promo van 1,5 minuut natuurlijk heel veel The Walking Dead-materiaal, want dit jaar zijn er maar liefst drie series die zich afspelen in de wereld die Robert Kirkman met zijn inmiddels gestopte comics creëerde.

The Walking Dead seizoen 10b

Aller eerst natuurlijk de hoofdserie, The Walking Dead is inmiddels toe aan de tweede helft van seizoen 10. Hoewel veel kijkers zijn afgehaakt, horen we aan de andere kant dat seizoen 10 wel weer een stukje beter is.
The Walking Dead seizoen 10b begint zondag- op maandagnacht 23 februari en zal wederom die zien zijn bij FOX in Nederland.

Fear The Walking Dead seizoen 6

De eerste spinoff is dit jaar alweer aan het zesde seizoen toe en wordt over het algemeen tijdens de zomermaanden uitgezonden. De serie speelt zich eigenlijk voor The Walking Dead af en is geen comicverfilming, wel heeft Robert Kirkman samen met Dave Erickson de serie bedacht. Er is nog geen exacte premièredatum voor Fear The… s6 en ook is het onduidelijk waar de seizoen in Nederland te zien is. Voorheen werd dit om het Nederlandse AMC-kanaal uitgezonden, maar dit is inmiddels gestopt. Seizoen 1 tot 4 zijn beschikbaar op Amazon Prime Video, maar seizoen 5 ontbreekt daar.

TWD: World Beyond

De nieuwe spinoff speelt zich juist weer af na de originele serie. De kinderen die zijn geboren tijdens de zombie-apocalyps worden nu volwassen, voor hun is het niet voor te stellen hoe de wereld er uit ziet zonder zombies.
The Walking Dead: World Beyond zal in het voorjaar, waarschijnlijk direct na TWD: s10b, worden uitgezonden en is in Nederland dan direct te zien via Amazon Prime Video.

Talking Dead

Sja, de talkshow rondom de The Walking Dead-series, meestal direct uitgezonden na een aflevering. Niet bekend of dit ergens in Nederland is te zien.

NOS4A2 seizoen 2

Deze serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Joe Hill en vertelt een ander soort vampierverhaal. De serie was vorig jaar een succes en krijgt dit jaar een vervolg. Vermoedelijk zal seizoen 23 van NOS4A2 (spreek uit ‘Nosferatu’) ergens in de zomer worden uitgezonden, hier in Nederland direct te zien via Amazon Prime Video.

Creepshow

In 1982 bracht een samenwerking tussen George A. Romero en Stephen King de film Creepshow voort met hierin 5 korte verhalen. Nu keert AMC terug naar dit concept met een tv-serie met per aflevering twee verhalen en wordt geproduceerd door Greg Nicotero (die zijn carrière begon als de vaste make-up specialist van Romero). De zes afleveringen zijn gebaseerd op verhalen van onder andere Stephen King, Joe Hill, Josh Malerman John Skipp en Dori Miller. Eigenlijk is dit niet helemaal een nieuwe serie, Creepshow werd vorig jaar uitgezonden op het Amerikaans streamingplatform Shudder. Dat AMC de serie dit jaar ook gaat uitzenden is niet gek, want ze zijn immer de eigenaar van Shudder.

Enthousiast geworden? Op dit moment is de serie nog niet in Nederland te zien 🙁

Eli Roth’s History of Horror seizoen 2

Zoals de titel beschrijft regisseur/producent, maar vooral horrorfilmliefhebber Eli Roth neemt de kijker mee door de geschiedenis van het horrorgenre. Ook deze serie is helaas niet in Nederland te zien. 🙁

Verder komen in de promo nog Better Call Saul, Ride With Normal Reedus (dit is zonder zombies), Dispatches From Elsewhere en Quiz.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie