Grapjas uit, Detective-jas aan. Jim Carrey in Dark Crimes

Dat Jim Carrey een komiek, een grapjas is dat wisten we al en, om soms uit een comfortzone te stappen kan erg fijn zijn. Gelukkig heeft de briljante acteur dat gedaan en gaat de wereld verrassen met de mysterieuze thriller: Dark Crimes.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Dit is niet de eerste keer dat Jim Carrey in een thriller speelt. In 2007 speelde hij in The Number 23, die ook goed ontvangen was.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Krystian Bala (Marton Csokas), een Poolse schrijver die in 2007 veroordeeld werd voor een moord. De Poolse politie wist jarenlang niet waar ze moesten zoeken naar de dader en het werd zelfs  “The perfect crime”genoemd. Bala, die nooit als verdachte genoemd werd, trok de aandacht pas naar zich toe toen hij een boek publiceerde waarin een soortgelijke moord beschreven werd. Hierdoor werd hij verdachte numero uno. Politieagent Tadek (Carrey), was er van overtuigd dat de schrijver wat met deze misdaden te maken had. Het was het enige waar hij nog aan kon denken en werd geobsedeerd door Krystian Bala en zijn vriendin. Hij belandt hierdoor in de duister onderwereld vol leugens en corruptie. Langzaam maar zeker verliest Tadek zichzelf zo diep in de zaak dat hij een gevaar voor zichzelf wordt.

Filmfeitje:

Het verhaal van dark Crimes is gebaseerd op een artikel dat op 11 februari 2008 verscheen in The New Yorker. Dit artikel, genaamd “True Crime” is gepubliceerd door David Grann. In het het artikel stond het vreemde “true crime”-verhaal Krystian Balen, een schrijver die gearresteerd is voor de moord op de Poolse zakenman. Een detective genaamd Jacek onderzocht de moord, maar zonder succes. Drie jaar later heropende hij de zaak weer nadat hij een boek las met een moord, de overeenkomsten konden haast geen toeval zijn.

De film is gemaakt door Alexandros Avranos in 32 dagen tijd in Polen. Dark Crimes was al te zien op het Warsaw Film Festival in 2016, maar de distributierechten zijn nu pas gekocht door een Amerikaanse distributeur. Het zal vast niet te maken hebben of de film goed is of niet. Of de film uit gaat komen in andere landen, waaronder Nederland, is nog de vraag.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Grapjas uit, Detective-jas aan. Jim Carrey in Dark Crimes”

  1. Erg interessant, ben benieuwd hoe Jim Carrey deze rol ga spelen. Hij heeft natuurlijk ook serieuze rollen gedaan (number 23, Eternal Sunshine of the Spotless Mind) dus denk dat het wel goed komt.

    Beantwoorden

Plaats een reactie