Eerste trailer voor gamereeks The Dark Pictures Anthology

Tijdens de Gamescon in Keulen heeft Bandai Namco een reeks horrorgames aangekondigd onder de titel The Dark Pictures Anthology. Hoeveel games er zullen uitkomen is niet gezegd, maar elke game zal op zichzelf staan en een filmische horrorervaring bieden. De eerste game uit The Dark Pictures heet Man of Medan en heeft al een trailer:

The Dark Pictures: Man of Medan - PS4 / Xbox1 / PC - Announcement Trailer

In Man of Medan varen vier jonge Amerikanen uit op duiktocht, na het gerucht dat er een WOII-wrak te vinden is. Terwijl de dag verstrijkt en een storm opsteekt, verandert hun trip snel in iets sinisters… Wie zal het halen? Wie zal sterven?
Spelers kunnen de rol van de vijf personages aannemen, elk vanuit een verschillend perspectief, om de mysteries van hun angstaanjagende situatie te verkennen en te ontdekken – en om keuzes te maken die hun leven voor altijd zal veranderen.

The Dark Pictures – Man of Medan zal in 2019 voor PlayStation 4, Xbox One en PC verschijnen

Elke game van de serie wordt ontwikkeld om herspeelbaar te zijn, met vertakkende verhaallijnen, paden en ontelbare eindes om spelers elke keer te laten terugkeren. De keuzes van de spelers zijn cruciaal voor het overleven van de personages… waarbij elke combinatie van keuzes een andere uitkomst heeft en beslist over wie het overleeft of sterft! Uit het persbericht:

“We vinden het enorm spannend om de The Dark Pictures-anthologie en de eerste game in de reeks – Man of Medan – aan te kondigen. Aangezien elke titel een op zichzelf staande game is, hebben we de mogelijkheid om telkens unieke horror-ervaringen te creëren met nieuwe verhalen, decors, personages en casts. Als studio hebben we de passie om sterke, cinematische horror af te leveren en we kunnen niet wachten om spelers deze nieuwe games op PS4, XBOX en pc te laten spelen. Met Bandai Namco Entertainment hebben we een geweldige partner en we kijken ernaar uit om met hen samen te werken om deze huiveringwekkende verhalen naar gamers over de hele wereld te brengen”
– Pete Samuels, CEO van Supermassive Games en Executive Producer van The Dark Pictures

“We hebben samengewerkt met het fantastische team van Supermassive Games om deze visie samen te brengen en we hopen dat fans enthousiast zijn om de game voor het eerst te zien tijdens Gamescom – zoals wij dat waren tijdens het maken. Naast het maken van leuke ervaringen, willen we als bedrijf innoverend zijn. The Dark Pictures, het eerste voorbeeld van een horror anthologieserie binnen de game-wereld, positioneert gamen dichter bij de favoriete tv-series van gamers… met nieuwe, op zichzelf staande ervaringen die op een regelmatige basis naar de fans worden gebracht. Het is een gewaagd, nieuw concept maar een waarvan we verwachten dat fans van zowel gaming als horror zullen houden.”
– Hervé Hoerdt, VP Digital en Marketing van Bandai Namco Entertainment Europe

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie