Der Pass, een serie met een Heidens tintje (Pagan Peak)

Ons buurland Duitsland heeft weer een serie uitgebracht, waarbij de mysterie er af druipt. Sky Deutschland, eerder al verantwoordelijk voor Das Boot en Babylon Berlin, hebben een nieuwe serie gemaakt: Der Pass (Pagan Peak)

In een bergpas, vlakbij de Alpen, tussen Duitsland en Oostenrijk wordt een lichaam gevonden. Ellie (Julia Jentsch) is een rechercheur in Duitsland en wordt op de zaak gezet.  Omdat het lichaam op de grens ligt van Duitsland en Oostenrijk, wordt vanuit Oostenrijk de rechercheur Gedeon (Nicholas Ofczarek) gestuurd. Beide rechercheurs ontdekken dat het lichaam in een vreemde symbolische manier is geplaatst. Beide rechercheur starten een onderzoek en snel blijkt dat deze moord niet de laatste wrede rituele moord is.

Der Pass - Staffel 1 (Official Trailer deutsch)

De serie is door hetzelfde productieteam van de Netflix-serie Dark geproduceerd. Cyrill Boss en Philipp Stennert, die ook de screenplays schreven, hebben de serie geregisseerd. De Oscar-winnaar Hans Zimmer zorgde voor de muziek. De serie zou in het begin iets weg hebben van de Deens-zweedse serie The Bridge.

Cyrill Boss en Philipp Stennert,

De Engelse titel van Der Pass, Pagan Peak, doet vermoeden dat het om een Heidense rituele onderwerpen gaat, maar daarvoor moeten we de serie zelf bekijken.

Wanneer de Duitse taal geen probleem voor je is, dan lijkt het me een serie die het waard is om te kijken. Dit jaar wordt het tweede seizoen uitgezonden in Duitsland,. De serie is onder de titel Pagan Peak op dit moment onder andere te zien via Ziggo Movies.

PAGAN PEAK (2019) TRAILER

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie