Stephen King’s Castle Rock: Kijk hier trailer + documentaire

Gister is de psychologische-/horrorserie Castle Rock in première gegaan op de Amerikaanse streamingdienst Hulu. Hulu boekte vorig jaar een wereldwijde hit met The Handmaid’s Tale. Dit jaar wil Hulu dat overdoen met ‘Castle Rock’, een horrorserie met afzonderlijke verhalen die zich afspelen in de werelden van schrijver Stephen King. De trailer hieronder is al veelbelovend!

De trailer van Castle Rock zit vol met quotes uit Stephen King-klassiekers: It, The Shining, The Green Mile, Shawshank Redemption en nog veel meer. De serie speelt zich af in het universum ”Castle Rock”. Castle Rock is een fictieve plaats in de Amerikaanse staat Maine, bedacht door Stephen King. Het is een typisch Stephen King-achtig dorpje vol duistere geheimen, zoals het plaatsje Derry uit de film It. Castle Rock maakte zijn debuut in het boek: The Dead Zone uit 1979 en is vervolgens gebruikt in andere boeken zoals ‘Doctor Sleep’ en ‘Revival’. 

Het verhaal gaat over een advocaat, Henry Deaver, die teruggaat naar zijn geboortedorp, omdat hij wordt ingehuurd door een gevangene in de Shawshank gevangenis. De mysterieuze jongen, die The Kid wordt genoemd, is geen normale gevangene. Hij werd diep onder de gevangenis in een kooi gevonden. Niemand weet wie hij is, waar hij vandaan komt en wat er precies aan de hand is in Castle Rock.

De Hulu Original is geschreven door Sam Shaw (Manhattan, Master of Sex) en Dustin Thomason (Manhatten, Lie to Me, The Evidence). De productie was in handen van de vooraanstaande J.J. Abrams (Lost, Westworld, 11.22.63)! The cast van Castle Rock bestaat uit niemand minder dan:. André Holland (Moonlight), Sissy Spacek (Carrie), Melanie Lynskey (Togetherness), Jane Levy (Suburgatory), Scott Glenn (The Silence of the Lambs) en Bill Skarsgård (It).

De eerste afleveringen van de serie zijn al te bekijken op Hulu. Helaas is de streamingdienst Hulu enkel beschikbaar in Amerika en Japan. Gelukkig komen succesvolle Hulu-series meestal snel ook bij ons op tv. Zo zendt Canvas momenteel ‘The Handmaid’s Tale’ uit en was ’11.22.63’, te zien op Fox. De kans is dus groot dat ook Castle Rock snel bij ons op tv komt.

Voor wie alvast kennis wil maken met de serie, heeft geluk! Hulu heeft alles uit de kast gehaald en een Castle Rock-documentaire van 23 minuten gemaakt. In deze documentaire onderzoekt het team achter de serie wat Castle Rock zo’n interessante (en enge) plek maakt om te bezoeken.

Castle Rock: The Search for Castle Rock Documentary • A Hulu Original

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie