Trailer Dr. Sleep – vervolg op The Shining 7 november in de bios

Het eerste artikel dat in november 2009 op De Nachtvlinders verscheen is de aankondiging dat Stephen King werkte aan een vervolg op zijn boek The Shining. Toepasselijk dat 10 jaar later de verfilming van dat vervolg, Doctor Sleep, uitkomt! Vandaag verscheen er een nieuwe trailer:

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Doctor Sleep is een vervolg op het verhaal van Danny Torrance, 40 jaar na zijn angstaanjagende bezoek aan het Overlook Hotel in “The Shining”.

Ondanks dat hij nog steeds getekend is door het trauma dat hij heeft opgelopen als kind in Overlook, heeft Dan Torrance iets van rust weten te vinden. Maar aan die rust komt abrupt een einde wanneer hij Abra ontmoet, een moedige tiener met haar eigen krachtige en buitengewone gave, beter bekend als het “licht”. Wetende dat Dan over dezelfde krachten beschikt, vraagt Abra hem om hulp tegen de meedogenloze Rose the Hat en haar volgers, The True Knot. Zij nemen het licht van onschuldigen af in hun zoektocht naar onsterfelijkheid. Door een onwaarschijnlijk bondgenootschap te vormen, raken Dan en Abra betrokken bij een wrede strijd op leven of dood met Rose. Abra’s onschuldigheid en onbevreesde omarming van haar licht dwingen Dan om zijn eigen krachten te gebruiken zoals hij dat nog nooit eerder heeft gedaan. Waardoor hij zijn angsten onder ogen moet komen en de geesten uit het verleden opnieuw moet laten ontwaken.

Ewan McGregor, Rebecca Ferguson en nieuwkomer Kyliegh Curran spelen in de bovennatuurlijke thriller, geregisseerd door Mike Flanagan, die zijn scenario baseerde op het boek van Stephen King.

Doctor Sleep draait vanaf 7 november in de bioscoop.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Trailer Dr. Sleep – vervolg op The Shining 7 november in de bios”

  1. Ik vond het boek wel goed. Ben benieuwd naar dit vervolg. Ewan McGregor is ook niet de minste. Trailer ziet er goed uit in elk geval. Veel verwijzingen naar The Shining, wat ook logisch is natuurlijk.

    Beantwoorden

Plaats een reactie