Trailer The Evil Within, de eerste en laatste film van Andrew Getty

Van regisseur Andrew Getty heeft bijna niemand gehoord, maar na deze trailer van zijn debuutfilm hoop je dat we in de toekomst vaker deze naam voorbij zien komen. Helaas, The Evil Within zal de enige film van Getty blijven, in 2015 overleed de kleinzoon van oliemiljardair J. Paul Getty op 47-jarige leeftijd aan maagbloedingen en een hoge dosis methamphetamine (crystal meth) in zijn bloed. Zonder hulp van producent en de rest van de crew zou de film die op dat moment al 12 jaar in productie was en bijna het hele vermogen (4 à 6 miljoen) van Andrew Getty had opgeslokt, nooit het daglicht zien. De film is uiteindelijk deze maand verschenen op de Amerikaanse markt.

De omschrijving van The Evil Within:
Tiener Dennis Peterson (Frederick Koehler) is verstandelijk gehandicapt en woont bij zijn oudere broer John (Sean Patrick Flanery). John worstelt met deze zware zorg en dit heeft ook effect op de relatie met zijn ongeduldige vriendin Lydia (Dina Meyer).
Dennis vindt een nieuwe vriend in zijn eigen spiegelbeeld van een antieke spiegel. Dat zijn spiegelbeeld veel charmanter, slimmer en sterker is dan Dennis blijkt als deze duistere entiteit (Michael Berryman) hem martelt, verward en hem belooft zijn hersenen te ‘fixen’. Hij wordt door zijn spiegelbeeld er op uit gestuurd om te moorden en lichamen in de kelder te verzamelen. Als de maatschappelijk werker samen met de politie een onderzoek start, is het tijd voor het laatste toneelstuk…


Voor het verhaal putte regisseur Andrew Getty uit zijn eigen nachtmerries, waardoor de subtitel van The Evil Within extra tragisch voelt: “You Can’t Run From a Nightmare”.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Trailer The Evil Within, de eerste en laatste film van Andrew Getty”

Plaats een reactie