Trailer: Friday the 13th game – nu op Kickstarter

Vorig jaar werd tijdens Halloween de game ‘Slasher Vol.1: Summer Camp’ aangekondigd: “Welcome to Camp Forest Green, where your sleeping bag… Will be your body bag!” Dit trok samen met de trailer de aandacht van Sean Cunningham, bedenker en regisseur van ‘Friday the 13th’. Hij nam begin dit jaar contact op met Gun Media, de studio achter deze game, omdat hij hierin de liefde voor ‘Friday the 13th’ terugzag. Het resultaat: ‘Summer Camp’ is omgedoopt tot de officiële ‘Friday the 13th’-game.

Friday the 13th: The Game - Official Announcement Trailer

En niet alleen Sean Cunningham steunt dit project ook Tom Savini (special effects koning; o.a. Friday the 13th deel 1 & 4) , Harry Manfredini (componist originele Friday the 13th soundtrack) en Kane Hodder (Jason Voorhees-acteur in deel 7 t/m 10) werken op hun gebied mee aan de game.
jason-friday-13th-game-drawing

7 tegen 1

Friday the 13th: The Game wordt een third-person, asymmetrische multiplayer game. Eén speler is Jason Voorhees, de andere 7 spelers spelen de medewerkers van Camp Crystal Lake. De één gaat natuurlijk voor de kills, terwijl de anderen de nacht moeten zien te overleven.
Camp-Crystal-Lake-friday-13th-game

Crowdfunding

Middels Kickstarter hopen de ontwikkelaars het maximale uit de officiële licentie te halen. Een samenwerking met een publisher zou een andere optie zijn, maar de ontwikkelaars zijn bang dat ze veel vrijheid verliezen en de game een ‘Teen’-rating zal krijgen. Gun Media richt zich nu op “Rated Mature: Blood and Gore, Intense Violence, Sexual Themes, Drug Use, Strong Language”.
Via de crowfund-campagne op Kickstarter willen de ontwikkelaars minimaal $700.000 ophalen.
pre-alpha-friday-13th-game

Singleplayer

De teller staat binnen een dag al op meer dan 250.000 dollar. Mocht er meer op worden gehaald dan het minimale doelbedrag, dan worden er stretch goals geactiveerd. Welke dit allemaal zijn is niet duidelijk. Een singleplayer modus is hier in elk geval één van. hierin zullen scenario’s zitten waarin je als Jason of als één van de medewerkers van het kamp speelt.
friday-13th-game
De beelden die tot nu toe zijn vrijgegeven van ‘Friday the 13th game’ zien er goed uit. Wanneer de game klaar moet zijn is nog niet bekend.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x