Trailer: Carrion – Eindelijk weer eens een andere kijk op het horrorgenre

Eindelijk weer eens een andere kijk op het horrorgenre. In deze reverse horror game” ben je niet het slachtoffer, maar het monster. Dit is uiteraard al eens eerder gedaan in spellen als Destroy All Humans (waar volgend jaar een remake van komt!), 4vs 1 game: Evolve, en Alien vs Predator, om maar een paar te noemen.

Gemaakt door Phobia Game Studio, Carrion laat je spelen als vormloos monster in een laboratorium. De laboranten hebben je gevangen en zijn experimenten op je aan het uitvoeren. In plaats van proberen te ontsnappen, moet je aanvallen om zo sterker te worden en te groeien. Via luchtwegen en gangen kruip, slinger, scheur en vreet jij je een weg door het lab, ondertussen steeds sterker wordend.

De pixel-art stijl doet nog het meest denken aan een Metroidvania-achtige  game, maar omdat de rollen zijn omgedraaid voelt het fris. De animatie ziet er supervet uit; als monster breek je de zwakke mensen zo in tweeën en het geluid wat daarmee gaat gepaard, is zowel fascinerend als verontrustend. Kijk en huiver zelf maar in het filmpje hieronder.

Carrion - Reveal Trailer

Mijn interesse is wel gewekt in ieder geval. Alsof ik nog niet genoeg te spelen had…

De game komt uit op PC en consoles ergens in 2020

Interessant artikel?

Plaats een reactie