Nieuwe game is ode aan de jaren 80 en Silent Hill

Sick Chicken Studios komt met een nieuw spel wat sterk doet denken aan het visuele van Silent Hill, maar ondertussen ook invloeden heeft van doorgedraaide wetenschap uit S.T.A.L.K.E.R.. Deze ode aan de jaren ’80 horror genaamd Chasing Static gaat zorgen voor een unieke kijk op verhaal gedreven gameplay en niet-lineaire ontdekking, wat wel eens een sterke toevoeging kan zijn aan jouw verzameling spellen.

Jij speelt Chris Selwood en bent onderweg verrast door een razende storm en zoekt hierdoor onderdak bij een wegrestaurant. Eenmaal uitgestapt hoor je een vrouw ijzingwekkend gillen en gaat op onderzoek uit in de bossen die achter het restaurant liggen. Hier ontdek je een smerig zaakje wat door de overheid in de doofpot was gestopt en ontdek je de mysterieuze reden waarom de tijd hier stil leek te staan.

Het spel moet de retro-look van het PS1 tijdperk weergeven, maar ondertussen wel de mechanics van de moderne games hebben. Samen met uitmuntende geluidseffecten en niet-lineaire verkenning opties waarin je jouw eigen volgorde van ontdekken mag bepalen, is dit een spel waar je rekening mee moet gaan houden.

Chasing Static - Reveal Trailer

Er is nog geen releasedatum voor Chasing Static bekend, maar je kan zoals gewoonlijk naar de Steam-pagina gaan om het spel in je favorieten te plaatsen.

Interessant artikel?

Plaats een reactie