Eerste game-aflevering ‘Life is Strange’ nu verkrijgbaar

life-is-strange
Vanaf vandaag is de eerste aflevering van de game ‘Life is Strange’ verkrijgbaar. De makers beloven een verhaal in de lijn van ‘Twin Peaks’ meets ‘Heavy Rain’. Een adventure game zoals ‘The Walking Dead’ en ‘Gone Home’, maar dit keer met tijdreizen (waarop ik meteen denk aan ‘Day of the Tentacle’). Wij duiken in de eerste aflevering! Hieronder meer info en de trailer:

Life Is Strange - Reveal Trailer (PEGI)

Na vijf jaar afwezig te zijn geweest keert de fotografiestudente Maxine Claufield terug naar Arcadia Bay, haar oude woonplaats in Oregon. Wanneer zij weer contact zoekt met haar beste vriendin van destijds, Chloe Price, komt Maxine erachter dat Chloe’s vader overleed in het jaar dat Maxine vertrokken was. In deze moeilijke tijd vond Chloe steun bij vriendin Rachel Amber die daarna op mysterieuze wijze is verdwenen. Maxine en Chloe besluiten samen om de verdwijning van Rachel te gaan onderzoeken. Tijdens deze zoektocht blijkt Maxine over de bijzondere gaven te beschikken om de tijd terug te draaien en de toekomst te voorspellen. Terwijl de dames steeds meer over de verdwijning ontdekken probeert Maxine haar krachten onder controle te krijgen en realiseert ze zich dat het veranderen van het verleden grote gevolgen kan hebben. Hierdoor krijgen zij al snel te maken met de duistere kant van Arcadia Bay. ‘Life is Strange’ is ontwikkeld door de Franse studio DONTNOD, die eerder de futuristische third-person action-adventure ‘Remember Me’ ontwikkelde. Het sterke script tilt deze moderne adventure game naar een hoger niveau.

Het eerste deel van Life is Strange is nu te verkrijgen voor PC (Steam), Xbox One & 360, Playstation 3 & 4. Eén aflevering kost ongeveer €5, het hele seizoen van 5 afleveringen €20. Nieuwe afleveringen verschijnen ongeveer elke 6 weken.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Eerste game-aflevering ‘Life is Strange’ nu verkrijgbaar”

Plaats een reactie