Trailer voor nieuwe Del Toro film: Nightmare Alley

Als je net zo’n fan bent van het werk van regisseur Guillermo Del Toro, dan kijk je vast ook reikhalzend uit naar zijn laatste film die gepland staat voor januari 2022: Nightmare Alley. Is he man or beast? Het laatste nieuws en de eerste trailer vind je hier!

Allereerst het verhaal. Nightmare Alley is een film noire die zich afspeelt in een wereld van kermisexploitanten. Het verhaal draait om zwendelaar-mentalist Stan Carlisle (Bradley Cooper), die daar samenwerkt met de nog gevaarlijkere psychologe Dr. Lilith Ritter (Blanchett) om de rijken op te lichten. Andere rollen zijn er voor acteerkanonnen als Toni Collette, Willem Dafoe, Richard Jenkins, Rooney Mara en Ron Perlman. Een echte sterrencast dus! Wie zou er ook niet mee willen werken aan een film van de regisseur die ons surrealistische en sprookjesachtige juweeltjes heeft gebracht als Pan’s Labyrinth, Hellboy II, Crimson Peak en zijn laatste met een oscar bekroonde The Shape Of Water?

Om maar meteen geen onjuiste verwachtingen te scheppen: Nightmare Alley bevat geen bovennatuurlijke elementen. De film heeft wel een duistere toon en is gebaseerd op het gelijknamige boek van William Lindsay Gresham uit 1946, wat een jaar later al werd verfilmd door Edmund Goulding. Del Toro geeft de film gelukkig wel zijn eigen karakteristieke mystieke sausje, zoals te zien is in de trailer:

NIGHTMARE ALLEY | Official Teaser Trailer | Searchlight Pictures

Ondanks dat de fabelachtige Del Toro monsters dungezaaid zullen zijn, ben ik enthousiast! Nightmare Alley draait vanaf 6 januari 2022 in Nederlandse bioscopen. Ga jij kijken?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie