Trailer: Hans en Grietje op heksenjacht in 3D

In februari 2011 gaven we al een korte preview over de nieuwe film van Tommy Wirkola (Dead Snow), Hansel and Gretel: Witch Hunters. De eerste trailer is deze maand verschenen en de film zelf zal 28 februari 2013 in de bioscoop verschijnen.

Sinds zijn optreden in The Hurtlocker (2008) heeft Jeremy Renner flink aan zijn portfolio gewerkt. Zo verscheen hij in The Town, Mission Impossible: Ghost Town, Thor, The Avengers, The Bourne Legacy en nu dus in Hansel and Gretel: Witch Hunters. Renner speelt Hansel die samen met zijn zusje Gretel (Gemma Arterton) als kind aan een heks weet te ontsnappen.

Het duo maakt er daarna hun levensdoel van om alle heksen uit te roeien. Maar dan stuiten ze op een heks in de vorm van Famke Janssen die zich niet zomaar laat afslachten en een verzet vormt met andere heksen.

De trailer ziet er veelbelovend uit: goed uitgewerkte special effects en kostuums, veel actie, hier en daar wat humor, originele locatie (het is gefilmd in Braunschweig Duitsland) en een set gewilde acteurs. Toch waren films in een soortgelijke setting zoals Van Helsing en The Brothers Grimm niet zo’n success. Hopelijk brengt Hansel en Gretel: Witch Hunters het er beter vanaf. We zullen er nog even op moeten wachten.

HANSEL & GRETEL: WITCH HUNTERS | De eerste trailer

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Trailer: Hans en Grietje op heksenjacht in 3D”

 1. Het begin van de trailer is gaaf, maar naar het einde toe lijkt het toch weer een soort Van Helsing te worden, met flauwe grappen en de nadruk op actie en wapens, ipv sfeer en verhaal. Kan overigens erg vermakelijk zijn, dus ik ben wel benieuwd 🙂

  Beantwoorden
 2. Zo slecht vond ik Van Helsing nu ook weer niet… Maar misschien is het allemaal nog wat zoeken hoe je sprookjes het best verfilmt. Was bij comics ook zo, na wat flops lijkt men nu de geslaagde formule wél gevonden te hebben?

  Beantwoorden
 3. Ik moest meteen denken aan The Brothers Grimm. Echt eng zal het niet worden, maar met veel actie, humor en Famke Janssen als superheks zo te zien wel vermakelijk. Of het een succes gaat worden, tja, de voortekenen van Van Helsing en The Brothers Grimm heeft de film tegen. Maar ik ga er in ieder geval met een grote bak popcorn goed voor zitten volgend jaar 🙂

  Beantwoorden
 4. Ik vind het eigenlijk wel leuk dat Famke Janssen het nog steeds goed doet en rollen scoort (ze heeft ook weer een rol in Taken 2). Het lijkt me ook leuk om haar weer eens als bad guy (of lady moet ik eigenljk zeggen) te zien. Nou ja en Jeremy Renner en Gemma Arterton vind ik ook goed. Verhaal is twijfelachtig maar ik ga er gewoon heen, ben benieuwd.

  Beantwoorden
 5. Ach, ik zou hier niet zo heel veel van verwachten. Maar als leuk vermaak tussendoor is het misschien wel grappig. En het is inderdaad leuk om weer naar Famke Janssen te kunnen kijken. 😉

  Beantwoorden

Plaats een reactie