Psychedelische trailer voor horror/musical Climax

Birth and death are extraordinary experiences. Life is a fleeting pleasure.


Een omschrijving waar je nog vele kanten mee op kan, de onderstaande trailer voor Gaspar Noé’s nieuwe film Climax lijkt wel een behoorlijk fucked-up nachtmerrie. En met het vrijgeven van de trailer is er ook een iets duidelijkere omschrijving van de film:

Een hypnotiserende, hallucinante en uiteindelijk huiveringwekkende voorstelling van een feest dat in de loop van één winterse nacht in delirium raakt. In ‘Climax’ verzamelt een groep jonge dansers zich in een afgelegen en leeg schoolgebouw om te repeteren. De avond verandert van een feest naar een nachtmerrie als de dansers niet door hebben gehad deze je sangria was aangelengd met een krachtige LSD. ‘Climax’ volgt hun reis van gejubel naar chaos en volwaardige anarchie en observeert verpletteringen, rivaliteiten en geweld te midden van een collectieve psychedelische meltdown.

Climax | Official Trailer HD | A24

De hoofdrol is voor Sofia Boutella en ze wordt ondersteund met een cast vol professionele dansers. De openingsscène is bedacht en geschoten door Benoît Debie, regisseur Gaspar Noé nam zelf de rest van het camerawerk op zich. Gaspar Noé was eerder verantwoordelijk voor de films ‘Enter the Void’ en ‘Irréversible’. Wanneer zijn nieuwe film hier in de bioscopen zal draaien in nog niet bekend, maar met een Franse en Britse releasedatum in september heb ik goede hoop dat we niet lang hoeven te wachten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Psychedelische trailer voor horror/musical Climax”

Plaats een reactie