Isometrische horrorgame Skyhill:Black Mist verschenen. Kijk de trailer

Normaal zijn horrorgames 1st of 3d person; je ziet de game vanuit het standpunt van de hoofdrolspeler, of vlak daarachter. Bij isometrische games, denk aan Zaxxon, of als je wat jonger bent dan ik aan de Diablo-series, zie je de wereld van schuin bovenaf. Dit standpunt is niet heel breed toegepast bij horrorgames. De game Skyhill gaat hier 28 mei verandering in brengen als het uitkomt op Steam.

In Skyhill:Black Mist word je wakker in een groot complex, gebouwd door Skyhill inc; een typische grootmacht met genoeg stinkende zaakjes om een klein land een jaar lang van stank te voorzien. Als medewerker van Skyhill inc heb jij een appartement in dat complex gekregen en bent er net ingetrokken samen met je dochter. Die laatste wordt al snel ontvoerd door monsters die het gebouw plotseling bezetten. Die monsters blijken ook nog eens een ongezonde dosis belangstelling voor jou specifiek te hebben. O jee. Niet alleen moet je jouw familie gaan redden, je moet ook nog eens een mysterieuze mist voorblijven die mensen bij aanraking veranderd in iets onmenselijks…

SKYHILL: Black Mist - Story Gameplay Trailer

Skyhill is een niet-lineaire game, wat zoveel wil zeggen dat elke speelbeurt anders voelt. Er zijn wel vaste hotspots: een school, een winkelcentrum, een bioscoop, een ondergrondse parkeergarage en nog veel meer. Helaas heb je niet veel tijd om al dat moois te bewonderen, jij bent besmet met de mist en bent eigenlijk constant op zoek naar een medicijn om niet te veranderen. De vijanden die je tegenkomt, kan je aanvallen om je frustratie te uiten, maar je kan er ook voor kiezen om langs ze te sluipen.

Ga jij de game Skyhill:Black Mist halen? Wat vind jij van het isometrische standpunt, kan dat de game enger maken, of uberhaupt wel spannend? Ik hoor het graag van je in de comments hier of op Facebook.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie