Ontdek hoe Mary Shelley tot het schrijven van Frankenstein kwam

Dat we dit jaar veel over Frankenstein schrijven is geen toeval natuurlijk, tal van media grijpen het 200-jarig bestaan van het boek van Mary Shelley aan. IFC Films duikt in het leven van Mary Shelley, en hoe dat de inspiratie voor het boek was. Kijk de eerste trailer van Mary Shelley:

Mary Shelley - Official Trailer I HD I IFC Films

Dat Frankenstein: or, The Modern Prometheus in 1818 uit werd gebracht zonder de naam van schrijfster Mary Shelley is redelijk bekend. Maar dat ze de dochter is van filosoof William Godwin, getrouwd was met dichter Percy Bysshe Shelley en twee kinderen verloor tijdens het schrijven van het boek zijn minder wijd verspreid. Hoe dit de totstandkoming van Frankenstein heeft beïnvloed probeert regisseur Haifaa Al-mansour ons met de film Mary Shelley te tonen.


De film zal in oktober in de Nederlandse bioscopen verschijnen. Elle Fanning vertolkt de rol van Mary Wollstonecraft Shelley, Douglas Booth is Percy Bysshe Shelley en William Godwin wordt gespeeld door Stephen Dillane.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x