Trailer nieuwe horror Citadel

Citadel (2012) - Official Trailer [HD]

Tommy Cowley leeft een rustig leven in een aftakelende appartementencomplex samen met zijn hoogzwangere vrouw. Op een dag wordt het stel aangevallen door een, met capuchons dragende, groep jongeren, en na een ingrijpend incident van geweld is Tommy genoodzaakt om alleen de zorg te dragen voor de opvoeding van zijn pasgeboren dochter.

Volledig getraumatiseerd door al het gebeuren ontwikkelt Tommy een extreme vorm van agorafobie. Zijn dagen verslijt hij door zich te verstoppen in zijn nieuwe flat voor alle ingebeelde dreigingen en de intensieve therapieen die erop gericht zijn om hem weer te terug te brengen in een normale situatie.

Wanneer dezelfde groep jongeren, met de klaarblijkelijke bedoeling om zijn dochter te kidnappen, zijn leven weer begint te terroriseren, moet Tommy een keuze maken tussen zijn verlammende angst maar ook zijn instinct als beschermende ouder.

Met behulp van een waakzame priester, die een ontdekking heeft gedaan over de oorsprong van deze genadeloze, mogelijk bovennatuurlijk bende. Moet Tommy zijn angsten overwinnen en om zijn familie te redden zich een weg banen naar het hart van het verlaten Tower block, beter bekend als The Citadel.

Of het hier om een ode of verwijzing gaat van de horror Them/Ils (2006) is niet duidelijk. De films lijken qua opzet en plot veel op elkaar. Met uitzondering dat in Citadel de groep belagers bovennatuurlijk zou zijn. Wat deze film juist meer de kant van horror doet opgaan.

Citadel is deze maand in Amerika in première gegaan, er is nog geen Nederlandse datum bekend.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kenn
Kenn
10 jaren geleden

Het eerste half uur van de film gekeken, daarna uitgezet. Kijk normaal films wel af, maar deze lukte echt niet.

Nick
Nick
9 jaren geleden

Helaas helemaal afgekeken, wat een saaie film en slechte acteurs… Op het einde wordt het steeds onwerkelijker en is dus totaal niet eng te noemen… Locaties in de film zijn wel aardig, leuke duistere sfeer. Maar om daarvoor nou deze film te kijken? Nee…

2
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x