Veelbelovende trailer nieuwe survivalhorrorgame Outlast

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Diep in de bergen van Colorado staat het Mount Massive Asylum. In eerste instantie bedoeld als tehuis voor mentaal niet meer zo frisse patienten, is het Asylum nu heropend door de onderzoeksafdeling van een groot internationaal bedrijf.

Onafhankelijke journalist Miles Upshur gaat op onderzoek uit. Wat hij binnen aantreft is een schimmige mix tussen wetenschap en religie, en iets geheel anders… Ontsnappen kan alleen als hij het raadsel van Mount Massive kan ontrafelen.

De studio achter Outlast, het onafhankelijke Red Barrels, is in Montreal opgericht door veteranen uit de gamesindustrie. Titels die verspreid over hun CV’s staan: Assassin’s Creed, Uncharted, Prince of Persia en Splinter Cell. Niet de minsten dus. Het plan is om zich te gaan richten op onvergetelijke single player ervaringen. Outlast, hun eerste project, moet een heuse survivalhorrortitel gaan worden.

outlast“Er zijn al veel titels over afschrikwekkende monsters die hersenen eten; we willen dat de vijanden in Outlast eng zijn omdat hun hersenpan nog intact is,” aldus de mede-oprichter van Red Barrels, Philippe Morin.

Andere mede-oprichter, David Chateauneuf: “Binnen ons team is veel ervaring met het maken van grote, blockbuster spellen. We zijn allemaal erg benieuwd wat voor beklemmende, emotionele ervaring we met zijn allen kunnen bouwen.”

Outlast moet ergens in 2013 uitkomen, als digitale download voor de PC.

Asylum - outlast

Interessant artikel?

3 gedachten over “Veelbelovende trailer nieuwe survivalhorrorgame Outlast”

  1. Ziet er leuk uit. Lekker ouderwets para doen en die nachtkijker is een leuke toevoeging. Hoop dat die ook voor een schappelijk prijsje over de digitale toonbank gaat

    Beantwoorden
  2. Gisteren voor het eerst gespeeld, geniale game!
    Creepy sfeer en je zit regelmatig tegen het plafond van de jumpscares. Helemaal als je in “nachtmodus” zit op de camera. erg goed gedaan, aanrader!

    Beantwoorden

Plaats een reactie