Nieuwe VR-game laat je rotzooi trappen in de hel

De makers van Sairento VR hebben ons getrakteerd op een extended trailer van hun aankomende game Hellsweeper VR. Die is hieronder te zien.

Hellsweeper VR - Alpha Trailer (Mixed Realms) PC VR
Trailer Hellsweeper VR

In een mini V&A op Reddit doen de makers in detail uit de doeken wat je te wachten staat. Ze zeggen dat Hellsweeper VR het meest nog te vergelijken is met een ‘roguelike first person combat simulator‘, waarin je als ‘ondode onsterfelijke als missie hebt om het tuig uit de hel op te ruimen’, vrij vertaald. Klinkt gezellig, en dat allemaal in VR.

Hellsweeper VR

Zoals je gewend bent van een roguelike is geen spel hetzelfde, elke run is anders met gevarieerde wapens en krachten uit diverse dimensies. Ze hebben uit hun, best wel succesvolle, vorige game wat dingen geleend, zoals het beweegsysteem. (Zoals je misschien wel weet, is bewegen nogal een dingetje in VR. Daar kan je behoorlijk ziek van worden, zeker als je gevoelig bent voor wagenziekte. Jouw hersens registeren beweging, maar jouw evenwichtsorgaan niet. Niet fijn!) Dit systeem werkte goed en de wens van de developers was om hiermee een nieuw spel te maken die alle goede dingen uit het vorige spel meeneemt. Voorts heeft vechten een hele grote rol, met semi-realistische bewegingen, zowel normaal als magisch.

De game staat gepland op PCVR en Oculus apparaten voor Q3 van 2022, met in augustus of september van dit jaar een alpha demo. Hou dus de Oculus store in de gaten hiervoor.
Speel jij wel eens in Virtual Reality en zo ja, met welke bril? Ik heb zelf een Oculus Quest 2, het draadloze aspect hiervan is echt fantastisch.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie