Trailer ‘Nightwatch – Demons Are Forever’, eind juli in de bios

Regisseur Ole Bornedal debuteerde in 1994 met zijn eerste bioscoopfilm Nattevagten. De horrorfilm werd direct een succes in Denemarken. Zo’n succes dat hij in 1997 er een Amerikaanse remake van te maken. En nu komt de filmmaker met een vervolg op zijn film uit ’94: Nattevagten – Dæmoner går i arv. Oftewel onder de Engelse titel Nightwatch – Demons are Forever.

Geneeskundestudent Emma werkt als nachtwacht op de forensische afdeling. Het is de plek waar haar ouders decennia geleden aan psychopaat Wörmer wisten te ontkomen. Hoewel ze het overleefden, liet het voorval ze hevig getraumatiseerd achter. Emma is daarom op zoek naar antwoorden en wil weten wat er die nacht precies met haar ouders is gebeurd. Ze weet een ontmoeting met Wörmer te regelen, die al die jaren in afgezonderde gevangenschap heeft gezeten. Haar bezoek wakkert echter het moordlustige monster weer in hem aan…

Nikolaj Coster-Waldau, Kim Bodnia en Ulf Pilgaard – een deel van de cast van het origineel – keren terug voor het vervolg. Fanny Leander Bornedal, Sonja Richter en Paprika Steen vullen de cast aan.

Nightwatch – Demons Are Forever verschijnt 25 juli in de Nederlandse bioscopen. Deel 1 uit 1994 is nog schaars op DVD te vinden.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie