Trailer Red State, een reli-horror van Kevin Smith

Het is alweer een tijd geleden dat we het over het horrorproject van Kevin Smith hebben gehad en de nieuwe trailer van de film is eens mooi moment om uitgebreid op Red State in te gaan.

Begin dit jaar hielt Kevin Smith een veilig voor de distributierechten van Red State, eigenlijk was met vooraf al argwanend en dat klopte, op de bijeenkomst verkocht de regisseur de rechten aan zichzelf voor $20. De distributie van de bijna $5 miljoen kostende film regelt hij nu zelf via four-walling, het afhuren van een bioscoopzaal en zelf de tickets verkopen. Het schijnt dat de ‘direct-to-fan Red State’-tour die in maart startte inmiddels de kosten van de productie heeft opgebracht, het voordeel is natuurlijk dat je via deze techniek geen percentage van de ticketprijs ($20) kwijt aan een distributeur.

Red State volgt drie geile studenten die in een online advertentie vinden van een oudere vrouw die op zoek is naar een gangbang. Jongens zijn jongens en ze gaan er op af om te voldoen aan hun libidineuze driften. Maar wat begint als een fantasie verandert nachtmerrie als ze worden geconfronteerd met de angstaanjagende extremistische godsdienstige krachten van predikant Abin Cooper, die er zo zijn eigen dodelijke agenda op nahoudt…

Red State Official Trailer - coopersdell.com

Zo’n tour door heel Amerika kan nog zo succesvol zijn, dé Academy zal de film niet erkennen, want volgens rule 02 moet een film in een bioscoop in Los Angelos hebben gedraaid voor een periode van minstens zeven dagen om in aanmerking te komen voor een Oscarnominatie. Dus reist Kevin Smith met zijn film af naar Los Angelos om Red State precies zeven dagen te vertonen in Quentin Tarantino’s beroemde New Beverly Cinema.

Vanaf 1 september zal de film voor het grote Amerikaanse publiek te zien zijn, dan beleeft Red State zijn première op Video on Demand. Er is een kans dat Red State via de klassieke weg in de Nederlandse bioscopen wordt vertoond, eOne had de film oorspronkelijk voor 24 november in gepland, maar staat nu op t.b.a.

In Red State spelen Kyle Gallner, Melissa Leo, Dermot Mulroney, Michael Angarano, Steven Root, Michael Parks en John Goodman, de horrorfilm is geschreven en geregisseerd door Kevin Smith.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Trailer Red State, een reli-horror van Kevin Smith”

 1. Haha, Walter (John Goodman) als hoofd van de aanwezige politie; dat kan niet goed gaan. Ik ben op zich wel benieuwd naar deze film, als is het maar om te zien wat “Silent Bob” ervan gemaakt heeft, na héle andere films als Clerks, Dogma en Mallrats.

  Beantwoorden
  • Eigenlijk zijn al zijn films behoorlijk vermakelijk (niet allemaal even goed) maar zitten allemaal in hetzelfde hoekje.

   Deze film is behoorlijk anders, en mooi dat hij loopt te fucken met de ‘regeltjes’ qua distributie enzo.

   Beantwoorden
 2. Volgens mij is een 3D voorstelling daar zo’n 13 dollar. Maar als de regisseur er ook is zal dat voor veel bezoekers wel de moeite waard zijn.

  Beantwoorden

Plaats een reactie