Trailer Rise of the Planet of the Apes

rise of the planet of the apes

Soms dan komen er films voorbij waar wij twijfelen of we erover moeten berichten, Rise of the Planet of the Apes is zo’n film. Het is sciencefiction, actie en drama, niet helemaal de genres die je hier kunt verwachten. Waarom begin ik er dan toch over? Deze trailer vond ik persoonlijk wel het vermelden waard, het toont enorm veel overeenkomsten met veel moderne zombiefilms welke veelal beginnen met experimenten die op een zeker punt falen en dan worden gevolgd door de grote uitbraak. Maar in dit geval gaat het niet om zombies, maar om apen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5Ot9d2Xqrfw?rel=0&w=620&h=383]

Het scenario en de trailer zouden een basis kunnen zijn voor een aardige horrorfilm. Op 18 augustus kunnen we in de bioscoop zien of Rise of the Planet of the Apes ons ook kippevel bezorgt.

Interessant artikel?

5 gedachten over “Trailer Rise of the Planet of the Apes”

 1. Even los van of het hier het ‘juiste’ genre is, deze film lijkt me erg mooi te worden. Had ik na die niet helemala gelukte Tim Burton Planet Of The Apes variant helemaal niet verwacht.

  Er staan inmiddels ook een paar scènes online en eentje kreeg ik gewoon een brok in de keel van. Mooi gemaakt, hopelijk een goede mix tussen verhaal, suspense en actie. Laat maar komen! Al ondergraaft de film natuurlijk wel een beetje de Planet Of The Apes verhaallijnen van de originele films. En is de titel echt te lelijk voor woorden. Waarom niet gewoon ‘Rise Of The Apes’ ofzo?

 2. Ik verwacht eigenlijk dat deze film niet echt met een zombiefilm te vergelijken zal zijn. Ben wel benieuwd wat er zal gebeuren, want de trailer vind ik vrij onduidelijk wat betreft “het plan van de apen”. Ik neem aan dat die intelligente apen ook nog iets anders van plan zijn dan alleen een beetje rond rennen 😛

  • Nee, de film zal denk ik ook weinig te vergelijken zijn met een zombiefilm, maar je kunt niet ontkennen dat deze trailer dat wel is.

   Ik weet nog niet zo goed in hoeverre dit een goede film wordt.

 3. Voor mij mag dit gerust op de site, uiteindelijk is het een uit de hand gelopen experiment. Of is het omdat het apen zijn, dat het geen kippevel maar sympathie opwekt?
  Vervang elke aap uit de scenes door een spin, slang, rat, of gemuteerde regenworm en je krijgt natuurlijk een heel ander “genrefilm”. Maar ooit komt er misschien wel een tijd waar we die schattige apen, babevarkentjes, schoothondjes etc. op gelijke voet moeten behandelen als die waar we nu fobie voor hebben. Of zoals ik laatst een horrorcomedy zag met schapen in de hoofdrol… 🙂

Reacties zijn gesloten.