Trailer voor Russische horror Baba Yaga: Terror of the Dark Forest

Baba Yaga: Terror of the Dark Forest
Voor nieuwe horror kijken we naast ons eigen land al snel naar Amerika, maar het is ook eens goed om de andere kant op te kijken. Zo vond ik deze trailer van de Russische horrorfilm Baba Yaga: Terror of the Dark Forest. Er zit geen ondertiteling bij, maar dat is ook helemaal niet nodig:

Baba Yaga: Terror of the Dark Forest theatrical trailer - Svyatoslav Podgaevskiy Russian horror

De film vertelt het verhaal van een jong stel dat een oppas inhuurt om voor hun pasgeboren dochter te zorgen. De oppas begint hun dochter en haar oudere broer, Egor, bang te maken. Op een dag komt Egor thuis en ontdekt dat zijn zusje is verdwenen samen met de oppas. Zijn ouders zijn in een vreemde trance-achtige staat en herinneren zich niet dat ze ooit een dochter hebben gehad. Egor gaat met zijn vrienden op zoek naar haar. Zij zijn ervan overtuigd dat de oppas een oude Slavische demon is, genaamd Yaga.

De film is geregisseerd door Svyatoslav Podgaevsky, die met The Bride in 2017 de Silver Méliès won op het Brussels International Festival of Fantasy Film.

Baba Yaga: Terror of the Dark Forest zal pas in 2020 in Rusland uitkomen en wie weet vindt het de weg naar Nederland. Wat vinden jullie van de trailer?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie