Trailer voor Sam Raimi’s 50 States of Fright

Vandaag is de nieuwe streamingdienst Quibi gelanceerd. Deze nieuwe partij mikt op korte filmpjes en series voor op mobiele telefoons, Quibi is dan ook een afkorting van ‘quick bites’. Eén van die series is 50 States of Fright, geproduceerd door Sam Raimi. Hier is de trailer:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=82&v=yvSnlU6O6N0&feature=emb_title

De VS bestaat uit 50 staten, elke aflevering van 5 à 10 minuten zal zich in een andere staat afspelen. Vooral lokale legendes zouden de inspiratiebron zijn geweest. In het eerste seizoen komen Colorado, Florida, Iowa, Kansas, Michigan, Minnesota, Missouri, Oregon en Washington aan de beurt. De afleveringen verschijnen vanaf 13 april.

 • Golden Arm: een legende uit Michigan. De aflevering is geschreven door Sam en Ivan Raimi (beiden geboren in die staat). Sam Raimi regiseert.
 • Red Rum: Colorado’s engste verhaal. Geschreven door Isa Mazzei samen met regisseur Daniel Goldhaber.
 • America’s Largest Ball of Twine: Een mythe uit Kansas geregisseerd door Yoko Okumura naar het script van Mae Catt.
 • Almost There: Verhaal uit Iowa, geschreven en geregisseerd door Scott Beck en Bryan Woods.
 • Grey Cloud Island: Spannend verhaal uit Minnesota, geschreven en geregisseerd door Adam Schindler en Brian Netto.
 • 13 Steps to Hell: Het verhaal speelt zich af in Washington. Het is geschreven door Sarah Conradt-Kroehler en geregisseerd door Lee Cronin.
 • Dogwood – Azalea: Spanning uit Missouri, geschreven en geregisseerd door Cate Devaney.
 • Santeria: Greg Hale, Eduardo Sanchez en Alejandro Brugués schreven dit verhaal van Florida, waarbij Brugués ook de regie op zich nam
 • Scared Stiff speelt in Oregon en is gemaakt door Ryan Spindell.

Quibi en daarmee 50 States of Fright is ook in Nederland en België beschikbaar. De dienst kost $4,99 met advertenties of $7,99 voor de advertentievrije versie. Maar wie zich voor 30 april aanmeldt, kijken 3 maanden gratis. Meer info op de website van Quibi.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Trailer voor Sam Raimi’s 50 States of Fright”

 1. Het idee is goed. Van elke staat een urban legend verfilmen klinkt leuk.
  Wat ik minder vindt is dat het dan alleen shorts zijn van maximaal 10 minuten. Weinig tijd om een verhaal en karakters een beetje uit te werken.

  Dat is sowieso het probleem dat ik het met Quibi. Er wordt momenteel best wel aardig wat content voor gemaakt maar het zijn wel super hapklare brokken. Geen streamingdienst waar ik me op zal abonneren. We hebben ook ooit een TV station gehad die alleen maar shorts uitzond. Geen idee of dat nog bestaat, maar dat was ook niet echt mijn kopje thee.

  Beantwoorden

Plaats een reactie