Trailer: Scandinavische horrorfilm Dunderland

Uit Scandinavië komen vaak goede orginele horrorfilms (Dead snow, Let the Right one in, Cold Prey) Misschien kunnen we volgend jaar Dunderland aan dit rijtje toevoegen. Dunderland is een film over heksen en wordt geregisseerd door Finn-Erik Rognan en Nils J. Nesse.

In 1695 wordt een jonge vrouw, Johanne Nilsdotter, beschuldigd van hekserij. Haar aanklaagers maken een einde aan haar leven in de bodemloze putten van de Djupkista wateren in de valley van Dunderland. De jaren na deze daad worden geteisterd door een tal van verschrikkelijke gebeurtenissen en tragedies.

In 2011 bezoekt Laura, een jonge theaterregisseur de Dunderland vallei. Samen met de belangrijkste acteurs van Noorwegen, zal ze optreden voorbereiden op een oud, verlaten scoutingkamp. Als hun sterspeler verdwijnt komen ze er achter dat Dunderland een donkere en bloedige geschiedenis heeft..

Dunderland zal op 6 januari 2012 in de Noorse bioscopen te zien zijn. Over een Nederlandse release is helaas nog niets bekend.

[vimeo 31104193 w=619 h=267]

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

6 gedachten over “Trailer: Scandinavische horrorfilm Dunderland”

  1. Lol! Nee ik herkende me er niet echt in, Ik ben tenslotte geen theaterregisseur, haha.

    Maar ben wel benieuwd naar de film. Hij zal misschien niet zo goed worden als Dead Snow and Let the right one in, maar hij wordt op zijn minst vermakelijk =)

    Beantwoorden

Plaats een reactie