Trailer voor serie American Gods

Shadows leven is een chaos: zijn vrouw overlijdt in een auto ongeluk vlak voordat hij vrijkomt uit de gevangenis. Op weg naar zijn opvanghuis ontmoet hij Mister Wednesday die wil dat Shadow zijn “klusjesman” wordt. Aangezien Shadow weinig anders kan gaat hij in op het aanbod en vanaf dat moment is hij één van de marionetten in de grote strijd van de Amerikaanse Goden.

In 2002 won schrijver Neil Gaiman met zijn boek ‘American Gods een Hugo Award, Nebula Award, Locus Award én Bram Stoker Award! Het boek wordt omschreven als een duister fantasyboek met invloeden naar sf en horror. Zelf heb ik het boek niet gelezen, maar de omschrijving maakt mij nieuwsgierig. Maar ook het nieuws dat Bryan Fuller (Hannibal, Pushing Daisies) en Michael Green (Heroes, Everwood) hier een serie van maken. Afgelopen weekend is op de San Diego Comic Con de onderstaande trailer de wereld in gegooid:

American Gods | First Look at Season 1 Starring Ian McShane | STARZ

Hoofdrollen zijn weggelegd voor Ricky Whittle, Ian McShane, Gillian Anderson, Emily Browning, Dane Cook, Peter Stormare, Orlando Jones en Crispin Glover.
american gods serie poster
De serie wordt in 2017 uitgezonden op de Amerikaanse tv-zender Starz, we hebben dus nog genoeg tijd om het boek te lezen.
Heb je het boek wel gelezen? Wat vond je er van, en hoe is de horror in ‘American Gods’?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie