Heerlijk pulpy trailer ‘Spanish Chainsaw Massacre’

The Metal Dicks, een heavymetalband, is op tour om hun eerste plaat te promoten. Onderweg naar hun volgende concert krijgen ze een lekke band en moeten overnachten in een klein dorpje. Ze worden hartelijk ontvangen en kunnen een extra concert geven, het dorp houdt het jaarlijkse festival ter ere van hun beschermheilige. De band accepteert het aanbod van de burgermeesters, maar zijn zich niet bewust van de gevaren in de komende 24 uur…

The Spanish Chainsaw Massacre is een film uit 2013, maar had nog geen distributeur gevonden. Mogelijk lukte dat nu wel door de komende prequel op The Texas Chain Saw Massacre: Leatherface. Ik verwacht overigens niet dat deze pulpy slasher het daglicht in Nederland gaan zien.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Heerlijk pulpy trailer ‘Spanish Chainsaw Massacre’”

 1. Hahaha! “You’ll wish you were in Texas”, nou, als ze dat waar kunnen maken, laat maar komen dan 🙂
  Voor de liefhebber, hij is verkrijgbaar voor iets meer dan vijf euro (+ verzendkosten) op Amazon.co.uk. Ik heb hem al besteld….

  Beantwoorden
 2. Vandaag de film binnen gekregen en gelijk maar even gekeken. “Even gekeken” kon ook, want de hele film, inclusief aftiteling duurt iets meer dan 51 minuten…. Daarnaast alleen wat stills in een galerij op de DVD en verder geen extra’s.
  Ik had graag verteld dat het een hele leuke pulpfilm is die je zeker moet gaan zien, maar helaas is het dat niet. En dat terwijl ik juist wel van dit soort films hou, zoals bijvoorbeeld Braindead en Bad Taste van Peter Jackson en de oude Italiaanse zombie films. Die zijn lekker goor en pulpy.

  Sommige films zijn zo slecht dat het weer leuk wordt (bv Plan 9 from Outer Space!), maar dat gaat bij deze film helaas niet op. Wat de cast doet mag eigenlijk geen acteren genoemd worden. Een hoop gescheld, gevloek en geschreeuw is eigenlijk het hele script. Hele flauwe scheten en (dunne) poep humor (The Chocolate Chef….). Het is net wat te veel over de top om nog leuk te zijn.

  De gore is het enige dat wel goed zit. Emmers met bloed worden vergoten. Penissen worden afgesneden of -gebeten, ingewanden uitgerukt en opgegeten. De oorspronkelijke titel van de film is dan ook niet The Spanish Chainsaw Massacre, maar “Carnívoros”, wat zoveel betekent als vleeseters. Vermoedelijk heeft hij de Engelse titel gekregen om met Leatherface mee te liften, zoals Frank al aangaf.
  Maar het is het allemaal net niet. De kettingzaag die in de titel voorkomt, speelt aan het einde een rolletje, maar draait overduidelijk niet. Van die dingen.

  Al met al was het, in mijn ogen althans, de nog geen vijf euro zelfs niet waard. Maar ik kan nu in elk geval zeggen dat ik hem heb gezien, en volgens mij zijn er niet zoveel mensen die dat kunnen beweren 🙂

  Beantwoorden

Plaats een reactie