De trailer voor de Suspiria remake is hier!

Al jaren word er gesproken over een op hand staande remake van de Dario Argento klassieker Suspiria. Natuurlijk ging dat niet zonder slag of stoot. De film uit 1977 wordt nog altijd gezien als een waar meesterwerk en het beste dat de Italiaanse horrorgrootmeester Dario Argento heeft voortgebracht. Daar aan toornen doet bij vele liefhebbers van het origineel pijn maar laten wij eerlijk zijn, een remake hoeft niet slecht te zijn of afbreuk te doen aan het origineel. De pijn werdt al een beetje verlicht door de keuze van de regisseur: Luca Gaudagnino. Toevallig ook een Italiaan en niet zo maar een. Vorig jaar gooide hij al hoge ogen met het liefdesdrama Call Me by Your Name. Maar hij staat al langer bekend om zijn serieuze films die ook nog eens verdomd mooi geschoten zijn. En dat is te zien in de trailer van zijn remake van Suspiria.

De remake van Supsiria volgt in grote lijnen het origineel waarin een jonge dame genaamd Susie (in het origineel Suzy) wordt aangenomen bij een exclusieve dansschool. De trainingen zijn hard, Susie legt zich daar niet zomaar bij neer en zet door. Dan blijkt dat meerder medewerkers van de dansschool iets anders voor haar in petto hebben en blijken meer dan zomaar medewerkers.


De trailer ziet er verdomd grimmig, onheilspellend en vooral bloedserieus uit. Dat film ziet er met name anders uit dan Argento’s origineel en dat is denk ik een goede keuze geweest. Wat vinden jullie van de trailer?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “De trailer voor de Suspiria remake is hier!”

 1. Suspiria is mijn favoriete horrorfilm aller tijden .
  De film is niet perfect maar als ware Dario Argento fan kan ik alles goed praten.
  De remake zal waarschijnlijk op bepaalde gebieden beter zijn dan het orgineel, maar de charme van het orgineel valt gewoon niet te evenaren.
  Ik ben wel benieuwd naar de film en zal ook zeker naar de bioscoop gaan.
  Luca Gaudagnino is een goede regisseur en ik heb alle vertrouwen in de man .(Ben ook benieuwd naar de soundtrack)
  Zo……en dan ga ik nu het orgineel nog maar eens bekijken.

  Beantwoorden

Plaats een reactie