Eerste trailer Westworld belooft een duister drama

Op het eerste oog zul je Westworld (de film uit 1973 of de komende serie) niet snel inschatten als horror, maar als je verder kijkt zie je in deze dystopische setting al snel een Frankenstein-complex doorschemeren in de opstand van de robots. En het eindigt niet alleen daar, de chaos die aangericht wordt is dodelijk. In hoeverre de film en de serie elkaar gaan overlappen is een grote vraag. De eerste teaser trailer van deze sf/horror/westernserie Westworld ziet er in elk geval goed uit:

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Een duister, episch verhaal over kunstmatig bewustzijn en de evolutie van de zonde. Op de rand van de nabije toekomst en het geprogrammeerde verleden, verkent de serie Westworld een wereld waarin iedereen aan zijn behoeften – ongeacht hoe nobel of verdorven – kan toegeven.

Westworld-Anthony-Hopkins
Anthony Hopkins als Dr. Robert Ford in Westworld.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige film van Michael Crichton uit 1973, bewerkt tot tv-serie door producenten/scriptschrijvers Jonathan Nolan (Interstellar, The Dark Knight, Person of Interest) en Lisa Joy (Pushing Daisies, Burn Notice). Ook neemt Jonathan Nolan de regie voor een paar afleveringen op zich.

Ook de cast van de HBO-serie is zeker niet de minste; Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Sidse Babett Knudsen, Jimmi Simpson, Rodrigo Santoro, Shannon Woodward, Ingrid Bolsø Berdal, Ben Barnes, Simon Quarterman, Angela Sarafyan, Clifton Collins Jr en Luke Hemsworth.
hbo-westworld
Westworld begint 3 oktober bij HBO in Nederland.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Eerste trailer Westworld belooft een duister drama”

  1. Ik ben altijd een fan geweest van de originele film met Yul Brynner uit 1973. Ook het vervolg “Futureworld” kon mij wel bekoren. Ik ben dus heel benieuwd wat ze er met de huidige mogelijkheden van kunnen maken. De cast lijst beloofd in elk geval veel goeds.

    Beantwoorden

Plaats een reactie