Freaky trailer voor found footage-film ‘The Bay’

Found footage films, we worden er de laatste vijf jaar bijna dood mee gegooid. Hoewel Blair Witch Project natuurlijk de eerste horrorfilm was die aanzien kreeg door deze stijl van filmen, was het Paranormal Activity uit 2007 die de rage opgang bracht.

Nu is er dan The Bay van Barry Levinson (Sphere, Sleepers, Rain Man). De freaky en heftige trailer die zojuist uit is gekomen laat duidelijk zien dat Levinson het concept Found Footage optimaal benut. Van telefooncamera’s tot security camera’s, overal wordt perfect gebruik van gemaakt. Iets wat recentere films zoals Chernobyl Diaries nog iets van had kunnen leren (de onzichtbare cameraman). The Bay speelt zich af in een kleine stad in Maryland, een kleine staat bovenin de VS. Wanneer de bevolking massaal interne bloedingen krijgt blijkt dat er een soort parasieten in het water zitten dat de mens besmet. Deze parasieten of dit virus eet je organen van binnenuit op! Wat het is en waar het vandaan komt blijft in de trailer vaag en onduidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat dodelijk is zowel mens als dier.

Hoewel de found footage films eigenlijk een beetje over hun houdbaarheid heen zijn, lijkt The Bay gezien de trailer een ware aanvulling die zich kan meten met horrorfilms zoals Paranomal Activity en The Blair Witch Project.


The Bay draait vanaf 22 november in de Nederlanse bioscopen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Freaky trailer voor found footage-film ‘The Bay’”

Plaats een reactie