Trailer The Eyes of My Mother, nu in de bioscoop

Vanaf vandaag draait ‘The Eyes of My Mother’ in een aantal bioscopen in Nederland. De film wordt omschreven als een ‘Magnifieke en adembenemende nachtmerrie van een horrorfilm, waarin de Portugees-Amerikaanse Francisca uitgroeit tot een gestoorde moordenaar.’

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

In hun afgelegen boerderij leert Francisca’s moeder haar, als voormalige chirurg, hoe dode dieren te ontleden en niet bang te zijn voor de dood. Als op een middag een mysterieuze bezoeker op een gruwelijke manier een einde maakt aan het idyllische familieleven ontwaken bij Francisca vreemde en afwijkende verlangens. Heel alleen, samen met haar teruggetrokken vader, groeit ze op tot volwassene. Ze verlangt naar contact met de buitenwereld, maar deze verlangens hebben een nogal specifieke en donkere vorm aangenomen.

De film is inderdaad volledig zwart-wit en dat maakt het een “unieke, gotisch sfeervolle en beklijvende horror”, volgens de distributeur, “waarin gruwelijke gebeurtenissen en details in wonderschone cinematografie worden getoond en met fantastische melancholieke Fado muziek worden ondersteund. Niet voor niets een van de meest besproken en bejubelde horror-debuten in jaren.”

De film is te zien in 5 filmtheathers en via de filmhuis-streamingdienst PICL
Amsterdam: EYE, De Filmhallen en LAB111
Rotterdam: KINO
Haarlem: Filmschuur

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie