Paranoia trailer voor The Mandela Effect

Een herinneringsvervalsing, valse herinnering of pseudo-herinnering is een herinnering die in strijd is met de waarheid, ofwel aan gebeurtenissen die nooit hebben plaatsgevonden. Het kunnen ook onjuiste en/of vervormde herinneringen zijn aan een gebeurtenis die wel echt heeft plaatsgevonden. Zij worden echter door de persoon die deze herinnering oproept, wel als echt ervaren. (wiki) Het kan ook voorkomen dat een groep mensen dezelfde pseudo-herinnering heeft, een bekend geval daarvan is dat veel mensen zich herinneren dat Nelson Mandela in de jaren ’80 in de gevangenis was overleden (hij kwam vrij en overleed pas in 2013). Daarom heeft dit ook de bijnaam ‘The Mandela Effect’. Meer gevallen lees je hier.

In de film The Mandela Effect draait het juist om deze gevallen als een man geobsedeerd raakt door dit fenomeen. Hij geloof dat deze collectieve nepherinneringen onderdeel zijn van iets groters, maar hoe dieper hij graaft, hoe moeilijker het wordt om de werkelijkheid te geloven.

De paranoia trailer maakt mij nieuwsgierig:

De film is geregisseerd door David Guy Levy naar een script dat hij samen met Steffen Schlachtenhaufen schreef. Er zijn rollen weggelegd voorCharlie Hofheimer, Aleksa Palladino, Robin Lord Taylor, Madeleine McGraw en Clarke Peters.
The Mandela Effect krijgt een kleine release in Amerika, dus het wordt hopen dat het ergens op een streamingdienst landt.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie