Trailer The Nun 2: Valak is Back

Het Conjuring-universum kent ondertussen al veel films, maar de financieel succesvolste The Nun krijgt eindelijk een vervolg in september. Om dit aan te kondigen is er nu een gloednieuwe trailer van The Nun 2.

The Nun 2
The nun, aka Valak

Het verhaal van The Nun 2 speelt zich twee jaar later af in Frankrijk in 1956. Een priester wordt vermoord en duistere krachten lijken hier verantwoordelijk voor te zijn. We volgen zuster Irene als ze opnieuw oog in oog komt te staan met de demoon Valak.

Ik weet nog goed wat ik van The Nun vond: Een matig spannende film met onwijs goede sfeer. De film heeft fantastische scenes, prachtig in beeld gebracht. Maar toch knaagde er iets aan mij, het was niet echt eng. Voor mijn gevoel kon dit zoveel enger zijn, je hebt het immers over een bezeten non in een klooster. Het liet mij dat ook achter met een ‘is dit het nou-gevoel’, maar wel met de smaak naar méér.

Het scenario komt van Ian Goldberg & Richard Naing (Eli, The Autopsy of Jane Doe) en Akela Cooper (M3GAN, Malignant), naar een verhaal van Cooper. De regisseur is Michael Chaves (Curse of La Llorona, The Conjuring: The Devil Made Me Do It). Anna Popplewell (The Chronicles of Narnia-franchise) en Katelyn Rose Downey (Clean Sweep) behoren tot de cast van het door James Wan geproduceerde vervolg. Taissa Farmiga is terug als zuster Irene en Bonnie Aarons speelt opnieuw de demonische non Valak.

The Nun II komt op 7 september 2023 in de Nederlandse bioscopen.

THE NUN II | OFFICIAL TRAILER

Daar zijn we dan, met de eerste trailer die mij weer verdeelt. De sfeer zit er weer goed in, maar er zitten toch ook al (twee) scenes in die zo voorspelbaar zijn dat de jumpscare niet echt werkt. Ik weet het, ik loop op de zaken vooruit en ik ga deze zéker kijken, maar toch…

Interessant artikel?

1 gedachte over “Trailer The Nun 2: Valak is Back”

  1. De beste jumpscare met Valak blijft wat mij betreft toch die scene in The Conjuring 2 waarbij ze “uit het schilderij” komt. Ik schrik niet snel meer van scenes in horrorfilms, daarvoor heb ik er inmiddels teveel gezien en ken ik de truukjes, maar deze liet toch zelfs mijn hart wat sneller kloppen 🙂

    Verder heb ik exact hetzelfde als jij. Inmiddels kennen we de Wan methode wel en zijn de jumpscares voorspelbaar. Vooral die laatste. Maar inderdaad, de sfeer is weer goed en dat is eigenlijk altijd zo in de Conjuring universum films. Dus ook ik ga hem zeker zien als hij uitkomt.

    Beantwoorden

Plaats een reactie