Trailer: The Philosophers denkt na over de apocalyps

We schrijven met regelmaat over post-apocalyptische films, maar ‘Philosophers’ is een soort van pre-apocalyptische film. Of misschien vindt die apocalyps helemaal niet plaats.

PHILOSOPHERS,THE_70X100_DEF.inddMr. Zimit (James D’Arcy) heeft een bijzonder experiment in petto voor zijn klas van twintig internationale studenten in Bangkok. Filosofie is hun laatste college voor de vakantie en hij heeft een heftige gedachteoefening bedacht. Een opdracht die het uiterste van hun morele besef en overlevingsdrang vergt. Wat als er een atoombom valt en er is slechts ruimte voor 10 van hen in een schuilkelder? Welke keuzes maak je; wie moet er naar binnen en wie laat je buiten. Kies je de student die later concertpianist wordt? Of de econoom? Of toch degene die neurowetenschapper wordt? Wat is er nodig om de beschaving weer op te bouwen na de apocalyps? En vooral; welke rol speelt Zimit en waar past hij in de keuzes die de studenten moeten maken?

Hoewel de film zelf niet in de buurt lijkt te komen van het horrorgenre, lijkt de thematiek wel interessant voor liefhebbers van apocalyptische films. Wat doe je om de apocalyps te overleven?

‘The Philosophers’ komt 12 juni uit in de Nederlandse bioscopen, kijk hieronder alvast de trailer:

The Philosophers trailer

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie